Araç çağırma servisi Lyft, 'dolmuş' seferlerine başlıyor

Araç çağırma servisi Lyft, 'dolmuş' seferlerine başlıyor

Ülkemizde de hizmet veren Uber'in önemli rakiplerinden biri olan Amerikalı araç çağırma servisi Lyft, 'dolmuş' seferlerine başlıyor. Bugüne kadar taksi benzeri bir mantıkla çalışan Lyft, belirlenen sabit güzergahlar üzerinde sabit ücretle dolmuş seferleri düzenleyecek. Şimdilik test aşamasında olan yeni servis, uygun fiyatlı ulaşım vadediyor.

Amerika'nın San Francisco ve Chicago şehirlerinde test edilen dolmuş servisinin ücreti ise yolda kat edilen zaman ve mesafeye göre önceden belirlenecek. Otobüsler yardımıyla gerçekleşecek olan seferler, sadece hafta içi kullanılabilecek. Lyft'in henüz yeni servisiyle ilgili herhangi bir açıklama yapmadığını, fakat yakın zamanda dolmuş seferleriyle ilgili detayların paylaşılacağını da belirtelim.

Standart dolmuş ve otobüs seferlerini teknolojiyle tanıştırmayı amaçlayan Lyft, bu servisinin başarılı olması halinde sektördeki diğer rakiplerine de ilham kaynağı olabilir. Tabii ki bu servisin en büyük sıkıntısı ise Lyft ve Uber gibi servislerden farklı olarak istenen noktaya tam olarak ulaşılamaması. Kısacası evinizin veya gideceğiniz yerin tam önünde inmek yerine yolculuğunuzu belirlenen rotanın sonunda tamamlayacaksınız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.