ininal elektronik para kuruluşu faaliyet lisansını aldı

ininal elektronik para kuruluşu faaliyet lisansını aldı

Türkiye'nin önde gelen fintech şirketlerinden olan ve kendisini Finansal Servisler Platformu olarak tanımlayan ininal'ın bugün itibariyle BDDK'dan elektronik para kuruluşu olarak faaliyet lisansını aldığını öğrendik.

Şirket bildiğiniz gibi ön ödemeli kartlarla başladığı hayatına, mobil cüzdan ve sonrasında açtığı API'ları ile tam anlamıyla bir platform olarak devam etmeye başlamıştı.

Hali hazırda Türkiye'de 1 milyon hesap işleten ve 1 milyar TL hacme sahip olan ininal, BiTaksi, Sinemia, Manibux, Groupama gibi bir çok markanın ve startup'ın da finansal teknolojiler konusunda iş ortağı olarak çalışıyor.

Konuyla ilgili ininal kurucusu Bülent Tekmen'le konuştuğumda hedeflerinin önümüzdeki dönemlerde dünyaya açılmak olduğunu ve 17 ülkeye hizmetlerini ihraç etmeye hazırlandıklarını dile getirdi.

ininal'ın Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Suner ise konuyla ilgili şunları söyledi:

"Türkiye'de 2012'den bugüne yüzbinlerce kişinin, onlarca global ve lokal markanın ve start-up'ı finansal servislerimizle buluşturuyoruz. Şimdi lisansımızı aldık ve fintech 2.0 dönemini başlatıyoruz. Dünyanın en güçlülerinden olan ininal finansal servisler platformumuzu, API'lerimizi dünyaya açıyoruz..."

Henüz fikir aşamasında tanıştığım ininal'ın, hatırlayanlar olacaktır lansmanı da yine Webrazzi Ödeme Sistemleri Konferansı'nda yapılmıştı. 12.12.12 (12 Aralık 2012) tarihinde gerçekleşen lansmandan itibaren tüm gelişmelerini sizlere aktardığımız girişimin bugün geldiği noktayı çok değerli görüyorum.

Uzun süredir beklenen lisansın bugün itibariyle alınmasıyla birlikte, şirketin önümüzdeki dönemlerde adından daha fazla söz ettireceğine ve Türkiye için bölgede finansal teknolojiler alanında dikkat çeken bir marka haline geleceğine inanıyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.