Haksız rekabet gerekçesiyle Booking.com'un hizmetlerinin durdurulmasına karar verildi

Haksız rekabet gerekçesiyle Booking.com'un hizmetlerinin durdurulmasına karar verildi

Türkiye'de internet odaklı işlerde rekabet soruşturmalarının arttığına şahit oluyoruz. Bunlardan biri de Booking.com için açılmıştı ve TÜRSAB'ın yayınladığı yeni bilgiye göre Booking.com'un faaliyetlerinin durdurulmasına karar verildi.

Paylaşılan açıklamaya göre TÜRSAB tarafından İstanbul (5).Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2015/1174 E. sayılı dosyayla açılan dava 29.03.2017 tarihinde gerçekleştirilen duruşmayla Booking.com aleyhine sonuçlanmış ve TÜRSAB'ın tedbir kararı kabul edilmiş.

Şu an için Booking.com'a erişebiliyoruz ancak bu kararın kısa sürede uygulamaya konuşacağını ve Booking.com iş ortaklarını da etkileyeceğini söyleyebiliriz.  Aşağıda söz konusu açıklamayı görebilir, dilerseniz duruşma zaptına (pdf) göz atabilirsiniz.

Davacı tarafın tedbir talebinin kabulüne, Davalı meslek örgütünün üyelerinin ileride telafisi mümkün olmayacak zarara uğrayacakları ihtimaline binaen Booking.com BV şirketinin, Booking.com internet adresi üzerinden veya oluşturacakları başka bir adres üzerinden, Türkiye’de yerleşik otel, konaklama tesislerinin pazarlanması ve pazarlanmasına aracılık edilmesi yönündeki faaliyetin durdurulmasına, bu konuda Bilgi Teknolojileri Kurumu’na yazı yazılmasına karar vermiştir.

TÜRSAB; Rekabet Kurumu’na daha önce gerçekleştirdiği başvurusunda da, Booking.com BV şirketinin rekabete aykırı eylemlerinden dolayı “Rekabet Kurumu”nca 2.543.992,85 TL idari para cezasına çarptırılmasını sağlamıştır.

Konuyla ilgili yeni bilgiler almamız halinde sizlerle paylaşacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.