4,5 milyon üyeye ulaşan Hopi'ye mobil ödeme özelliği eklendi

4,5 milyon üyeye ulaşan Hopi'ye mobil ödeme özelliği eklendi

Hopi, yayınlandığından bu yana beklenen mobil ödeme özelliğini sonunda mobil uygulamasına ekledi. İkinci yılında 4,5 milyon üyeye ulaştığını açıklayan Hopi, 2017 sonuna kadar uygulama üzerinden yapılan alışverişlerin yüzde 20'sinin mobil ödemeyle gerçekleşeceğini ön görüyor.

Hopi tarafından bugün duyurulan mobil ödeme özelliği Masterpass entegrasyonuyla sağlanıyor.  Mobil ödeme entegrasyonunda kullanıcılar farklı bankaların kartlarını Hopi’lerine ekleyebiliyor ve taksit seçeneğiyle alışveriş yapabiliyor. Şu anda Boyner, Beymen, Beymen Club, Network, Divarese, Altınyıldız Classics, Beymen Business, Que, Wepublic ve YKM olmak üzere 500 noktada geçerli olan Hopi ile mobil ödemenin önümüzdeki dönemde kademeli olarak tüm Hopi üye markalarına taşınması hedefleniyor. Hopi bugün 90'dan fazla üye markayla çalışıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarında  Boyner Grup CEO’su Cem Boyner amaçlarının Hopi’yi sesle komut alan bir yaşam asistanına dönüştürmek olduğunu söylüyor. Boyner, “Mobil ödeme özelliği bu hedefe giden önemli adımlardan biri. Küresel trendler mobil ödemenin önümüzdeki dönemde müşterilerin vazgeçilmezi haline geleceğini gösteriyor” diyor. Grup olarak perakendeyi teknolojiyle birleştirmek konusunda öncülüğümüz devam edecek" diyen Boyner'in açıklaması, "Mobil ödeme gibi müşterinin hayatını kolaylaştıran, alışverişini daha keyifli hale getiren inovasyonları müşterilerimize sahada benimseterek çok hızlı şekilde yaygınlaştıracağız. Kısa süre sonra görsel ile ürün arama özelliğini de devreye sokacağız. Hopi’nin bundan sonra gideceği nokta hayallerinizle, hayallerimizle sınırlı” şeklinde devam ediyor.

Hopi Genel Müdürü Onur Erbay ise “Mobil ödeme ile Hopi, kampanya, sadakat programı ve ödemeyi bir arada sunan bir alışveriş makinesine dönüştü" diyor. Bir yıl sonunda ödemelerin yüzde 20’sinin mobilden geleceğini öngördüklerini de paylaşıyor Erbay.

Geçtiğimiz yıldan itibaren Türkiye'de ciddi ölçüde hareketlenen mobil ödeme pazarı, bu yıl uzunca süredir beklenen ivmeyi yakalayacak gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.