Spotify, içerik tavsiye platformu MightyTV'yi satın aldı

Spotify, içerik tavsiye platformu MightyTV'yi satın aldı

Bu ay başında 50 milyon ücretli kullanıcıya ulaşan Spotify, içerik öneri platformu MightyTV'yi satın aldı. Satın almanın ardından Mighty.TV sitesi de hemen kapatıldı.

Apple Music gibi büyük bir rakiple mücadele eden Spotify, MightyTV ile hem müzik hem tavsiyelerini hem de pazarlama faaliyetlerini güçlendirmeyi hedefliyor. MightyTV, TV odaklı bir platform olarak kullanıcılarına program/film önerileri sunan bir girişimdi ve bu medya odaklı bu teknolojisini Spotify'a entegre etmesi pek de zor gözükmüyor.

Satın almanın önemli bir yönü de MightyTV CEO'su Brian Adams'ın Spotify'a teknolojiden sorumlu başkan yardımcısı olarak katılmış olması. Adams, bu yeni görevinde Spotify'ın pazarlama ve reklam platformlarının yönetimini de üstlenecek. Dolayısıyla Spotify'ın gelirlerini artırmasında doğrudan katkısı olacak. Adams'ın 2011 yılında AdMel adlı reklam optimizasyonu girişimini Google'a satmış olduğunu da ayrıca belirtmek gerekiyor ki Webrazzi'de de bu satın almadan bahsetmiştik.

Taraflar satın almanın bedeli açıklamış değil ama kurulalı 12 ay olmayan MightTV, şimdiye dek 4 milyon dolar da yatırım almış. MightyTV'nin ekibi ise sadece 8 kişiden oluşuyor ve hepsi Spotify'a katılmayı bekliyor.

Bu satın alma Spotify için bir kaç açıdan önemli ve Avrupalı bir girişimin New York/ABD merkezli bir girişimi satın alması olarak da dikkat çekici olduğunu söyleyebiliriz. Bakalım önümüzdeki dönemde Spotify'ın kazancı ve reklamcılık alanındaki atılımları neler getirecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.