Çinli Tencent, Tesla'nın yüzde 5'ini satın aldı

Çinli Tencent, Tesla'nın yüzde 5'ini satın aldı

Çin'in en değerli internet ve teknoloji şirketlerinden biri olan Tencent, Tesla'nın da hissedarları arasına katıldı. Çinli şirket SEC dokümanlarına göre Tesla'nın yüzde 5'lik hissesini satın aldı.

Çin'in en popüler mesajlaşma uygulamalarından WeChat'in sahibi olan Tencent, paylaşılan bilgilere göre 1,7 milyar dolar karşılığında 8,167,544 Tesla hissesi satın almış. Bu hisselerin şu anki değeri 2,2 milyar doları buluyor zira 17 Mart'ta gerçekleşen bu işlemin duyulmasının ardından Tesla hisseleri yüzde 3 kadar artış göstermiş.

Tencent, kendi ürün ve hizmetlerinin yanında yatırımcı tarafıyla da öne çıkan bir şirket. Çinli şirket, geçen yıla göre gelirlerinde yüzde 48 artış yakalayarak 2016'da 21,9 milyar dolarlık rekor gelir elde etmişti. Bu gelir artışını doğru kanallara yönlendirdirmek isteyen Tencent'inSnap (Snapchat) ve Didi Chuxing gibi önemli girişimlere yatırım yaptığını da hatırlatmakta fayda var. Supercell'i ise 10,2 milyar dolar değelemeyle satın almıştı.

Tencent için hatırlatmamız gereken bir başka bilgi ise HERE’in yüzde 10’unu satın alan yatırımcılar arasında yer alması. Otomotiv ve ulaşım alanındaki bu yatırımlar, Tencent'in Tesla'nın en büyük hissedarlarından biri olmasını anlamlı kılıyor. Tabi Tencent'in Tesla'da söz sahibi olabileceğini düşünmek için çok erken ama bu yeni nakit desteği sinirbilim alanında yeni planlarını açıklayan Elon Musk'ın daha rahat hareket etmesini sağlayabilir.

Diğer yandan Çinli şirket kısa süre önce de Kuaishou adlı fotoğraf paylaşım uygulamasına 350 milyon dolar yatırım yapmıştı. Kuaishou bu yıl içinde ABD'de borsaya açılmayı düşünen bir girişim ve Tencent'in küresel stratejilerine katkı sağlayacak gibi duruyor.

Görsel Kaynak: Depositphotos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.