Amazon, arttırılmış gerçeklik destekli mobilya mağazası açacak

Amazon, arttırılmış gerçeklik destekli mobilya mağazası açacak

Yapay zeka ve arttırılmış gerçeklik üzerinde çalışmalarını sürdüren Amazon, bunları fiziksel mağazalarıyla birleştirmeyi hedefliyor. Geçtiğimiz Aralık ayında kasiyersiz Amazon Go mağazasıyla karşımıza çıkan şirket, NY Times'ın haberine göre, şimdi de arttırılmış gerçeklikle desteklenecek perakende mobilya mağazası açmayı planlıyor.

Arttırılmış ve sanal gerçeklik teknolojileri sayesinde mobilya mağazasındaki ürünlerin evinizde nasıl duracağını önceden görmek mümkün olacak. Bu özellik sayesinde müşterilerinin işini kolaylaştıracak olan Amazon, rakiplerinin önüne geçmeyi de başaracak. Tabii ki benzer teknolojilerin bazı rakip firmalar tarafından kullanıldığını da ekleyelim.

Örneği mobilya pazarının en önemli isimlerinden olan IKEA, yaklaşık 4 sene önce benzer teknolojiye sahip bir arttırılmış gerçeklik uygulamasını kullanıma sunmuştu. Ayrıca Amazon'un teknoloji mağazaları açmak istediği de konuşulanlar arasında.

Apple Store'a benzer teknoloji mağazalarına sahip olmak isteyen Amazon, e-kitap okuyucu, tablet ve Echo hoparlör gibi ürünlerini bu mağazalar arayıcılığıyla satacak. Halihazırda fiziksel kitapçılara sahip olan Amazon, fiziksel mağaza çeşitliliğini ve sayısını arttırmak istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.