Google Dijital Atölye: Dijital yeteneklerini geliştirmek isteyen herkese ücretsiz eğitim programı

Google Dijital Atölye: Dijital yeteneklerini geliştirmek isteyen herkese ücretsiz eğitim programı

Google Türkiye, her yaştan kitlenin dijital dünyaya adım atması ve kariyer basamaklarını tırmanması için Dijital Atölye adlı eğitim projesini duyurdu. Google Dijital Atölye, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TOBB ve İŞKUR işbirliğiyle başlatılan bir program ve hem çevrimiçi hem de yüz yüze eğitimleri kapsayan ücretsiz bir program sunuyor.

Bugün T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Google Türkiye Ülke Müdürü Bülent Hiçsönmez’in katılımıyla düzenlenen basın toplantısında paylaşılan bilgilere göre Google bu projeye 10 milyon TL'lik katkı sağlayacak ve KOBİ'lerin internete dönüşümünü de hızlandırmaya çalışacak. Türkiye'nin 9 ilinde (Antalya, Bursa, Gaziantep, Van, Kocaeli, İzmir, Kayseri, Samsun, İstanbul) yüz yüze eğitimler düzenlenecek ve bu eğitimler katılmak isteyen herkese açık olacak.

Türkiye'de KOBİ'lerin dijital yetenekleri ne durumda?

Paylaşılan rakamlara göre Türkiye'deki KOBİ'lerin yüzde 33'ünün teknolojiyi nasıl kullanacağı konusunda net bir fikir sahibi yok. Boston Consulting Group işbirliğiyle hazırlanan Türkiye İnternet Ekonomisi Raporu'na göre internet aktivitesi yüksek olan KOBİ'ler, bu sayede üç yıl içinde ortalama yüzde 17'lik bir büyüme ve çalışan sayılarında ortalama yüzde 24 oranında bir artış sağlamış. İşte Google Dijital Atölye de bu dijital yeteneklerin artırılmasını hedefliyor.

Google Türkiye Ülke Müdürü Bülent Hiçsönmez, Türkiye'nin nüfusunun yüzde 57'sinin 35 yaş altında olduğunu söyledi ve bu potansiyelin dijital yeteneklerle katma değerlere dönüştürülmesi gerektiğini paylaştı. Bakan Müezzinoğlu'da Avrupa nüfusundan ortalama 10 yaş kadar genç olduğumuzu ve genç potansiyelimizi dijital dünyada icat çıkarmak şeklinde kullanmamız gerektiğinin altını çizdi.

Google Dijital Atölye projesi kapsamında web sitesi kurmaktan dijital pazarlamaya, e-posta pazarlamasından web analizine kadar uzanan 23 farklı konuda ücretsiz eğitim kaynaklarına erişmek mümkün olacak.

İŞKUR'un destekliğiyle çeşitli etkinlikler de düzenlenecek. Diğer yandan eğitimleri tamamlayanlara Google tarafından bir başarı sertifikası verilecek. Eğer dijital yetenekler kazanmak veya kendinizi geliştirmek istiyorsanız dijitalatolye.withgoogle.com adresinden projeyi inceleyebilir ve eğitimlerden faydalanabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.