Anne ve bebek dikeyindeki e-ticaret sitesi Butikbebe.com kapandı

Anne ve bebek dikeyindeki e-ticaret sitesi Butikbebe.com kapandı

Türkiye'de anne-bebek dikeyindeki e-ticaret girişimlerden biri olan Butikbebe.com da kapanan girişimler arasına eklendi.

Kısa bir özet geçmek gerekirse; 2012'de Netset Group bünyesinde kurulan Butikbebe'yi sizlere tanıttığımızda (Eylül 2012) 35 kişilik ekiple günlük ortalama 400 ürün kargolayan ve 7.5 milyon TL ciro yapan bir girişimdi. İlerleyen aylarda televizyon reklamlarında da boy gösteren Butikbebe'nin Ağustos 2014'te günde ortalama 800 ile 1.000 kargo çıkışı yaptığını paylaşmış ve 2014 yıl sonunda 12-14 milyon TL arası bir ciro hedeflediğini aktarmıştık. Aynı haberde Azerbaycan pazarına özel Butikbebe.az sitesinin açıldığı da duyurmuştuk.

İnternette paylaşılan yorumlara Butikbebe.com'un kapanışı 1,5-2 ay önce gerçekleşmiş olabilir. Şahsen Butikbebe.com'un işlerinin yavaşladığına ve ekibini küçülttüğüne dair duyumlar almıştım. Fakat kapanışın ne zaman gerçekleştiğine ve asıl nedenine dair henüz net bir bilgimiz yok. Butikbebe'nin Facebook sayfası da kapatılmış ki zamanında Facebook'un örnek gösterdiği başarılı kampanyalar yapan bir site olduğunu da eklemem lazım.

Konuyla ilgili alacağımız yeni bilgiler olması halinde haberimizi güncelleyeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.