Instagram'a canlı yayınları kaydetme özelliği geldi

Instagram'a canlı yayınları kaydetme özelliği geldi

İlk olarak Kasım ayında karşımıza çıkan ve Ocak'ta da tüm dünya için kullanıma sunulan Instagram canlı yayınlarına, biten yayınları kaydetme özelliği geldi. Başta Snapchat mantığıyla çalışan Instagram canlı yayınları, yayının bitmesinin ardından tamamen siliniyordu.

Bugün kullanıcılara sunulan özellikle beraber, canlı yayının sonunda sağ üst kısımda ortaya çıkan kaydet butonu sayesinde yapılan yayınları kaydetmek mümkün. Canlı yayınları kaydetme özelliği gelmiş olsa da, kaydedilen yayınların takipçiler tarafından tekrar izlenmesi mümkün değil.

Kısacası sadece yayını yapan kullanıcı tarafından ulaşılabilecek olan kaydedilmiş canlı yayınlar, yayın sahibinin galerisine kaydolacak. Facebook Live ve Persicope gibi önemli platformların uzun zamandır canlı yayınları kaydetme özelliğine sahip olduklarını da hatırlatalım.

Kaydedilen canlı yayınların sadece ham video olarak kaydedildiğini yapılan yorum ve beğenilerin içerisinde yer almadığını da belirtelim. Instagram 10.12 versiyonunda kullanıma sunulan canlı yayınları kaydetme özelliği, hem iOS hem de Android platformları tarafından kullanılabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.