Instagram, canlı yayın özelliğini kullanıma sundu

Instagram, canlı yayın özelliğini kullanıma sundu

Geçtiğimiz Kasım ayında tanıtılan Instagram'ın canlı yayın özelliği kullanıma sunuldu. Şimdilik sadece ABD için kullanıma sunulan özellik yakın zamanda diğer ülkeler için de kullanıma açılacak.

Her geçen gün bünyesine eklediği yeni özellikler ile popülerliğini arttıran Instagram, şimdi de canlı yayın özelliği ile kullanıcılarının ilgisini çekecek. Gelen güncellemeyle karşımıza çıkan canlı yayın özelliği Instagram'ın hikayeler kısmından kullanılacak. Güncellemeye ülkemizden baktığımızda ise "Canlı hikayeler (çok yakında!)" ibaresini görüyoruz. Canlı yayın yapmak ise oldukça kolay; ekranı kaydırarak kamera kısmına ulaşan kullanıcılar canlı seçeneğini seçerek yayına başlayabilecek.

ins

İzleyiciler diğer canlı yayın uygulamalarında olduğu gibi yorumlar ve beğeniler ile canlı yayınlara katılabilecek. Uygulama, belli bir algoritma sayesinde kullanıcının en çok ilgilendiği hesapların canlı yayın bildirimlerini iletecek. Bu bildirimleri iyi takip etmekte yarar var çünkü Instagram'ın canlı yayın özelliği Snapchat mantığıyla çalışacak. Yani Facebook ve Persicope'takinin tersine yayınları kaydetmeyecek olan Instagram'ın canlı yayın videoları daha sonra izlenemeyecek. Instagram'ın keşfet kısmından da takip ettiğiniz hesapların yaptığı canlı yayınlardan haberdar olabilirsiniz.

Özellikle Facebook'un canlı yayınlara başlaması ile büyük darbe alan Persicope uygulamasını çok üzecek olan Instagram canlı yayınlarını kısa zaman sonra sıkça göreceğiz. Yaklaşık 100 milyon günlük aktif kullanıcıya sahip olan Instagram hikayeler kısmı yapılacak olan canlı yayınlar ile popülerliğini daha da arttıracaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.