Vestel Venus 5000, Turkcell işbirliğiyle yerli akıllı telefon pazarındaki yerini aldı

Vestel Venus 5000, Turkcell işbirliğiyle yerli akıllı telefon pazarındaki yerini aldı

Türkiye'nin en önemli yerli teknoloji şirketlerinden biri olan Vestel, bugün Turkcell ile birlikte geliştirdiği 4,5G destekli yeni akıllı telefonu Vestel Venus 5000'i tanıttı.

Vestel Şirketler Grubu İcra Başkanı Turan Erdoğan'ın bizzat tanıttığı Venus 5000, yerli akıllı telefon pazarında geniş kitlelere erişme hedefiyle yola çıkan bir cihaz. Venus serisinin yeni neferi olan Venus 5000'in özelliklerine geçmeden önce Turan Erdoğan'ın paylaştığı bazı önemli rakamları paylaşmak istiyorum.

Vestel'in akıllı telefon pazarındaki payı yüzde 7.1

Turan Erdoğan'ın paylaştığı rakamlara göre Vestel, 1600'ü Ar-Ge çalışanı olmak üzere şu anda 16 bin kişiyi istihdam ediyor. 18 yılda kendi sektöründe ihracat lideri olan Vestel, 8 Ar-Ge merkeziyle teknoloji geliştirmeye devam ediyor. Vestel'in ihracat yaptığı ülke sayısıysa 154 ülkeye ulaşmış durumda.

Vestel'in akıllı telefon pazarındaki payı şu anda 7,1. 2017 pazar payı hedefi ise yüzde 10. Vestel Venus 5000, Vestel'in pazar payını artırmak konusunda en önemli silahı olacak. Venus serisi, Erdoğan'ın paylaştığı bilgilere göre pazarda en çok satılan 3. marka. Dünyada sayılan 1,4 milyar akıllı telefonun, 12,5 milyonu Türkiye'de satılıyor ki bu da yaklaşık yüzde 1'lik dilime denk geliyor.

Venus 5000'in Teknik Özellikleri & Fiyatı

Vestel Venus 5000, 4 çekirdekli 32 bitlik Qualcomm 8909 işlemci kullanan, Android (6.0.1 Marshmallow) tabanlı bir akıllı telefon. 2 GB Ram, 16 GB dahili hafızaya sahip Venus 5000, Vestel Cloud ile 1 yıl ücretsiz 50 GB'lık depolama alanı da sunuyor ve hafızası MicroSD kart ile genişletilebiliyor. Venus 5000'in arka kamerası 8 MP ve HDR filtreleme, panoramik çekim, hızlı otomatik odaklama gibi özelliklere sahip. Ön (özçekim/selfie) kamerası ise 5 MP çözünürlüğünde.

1280 x 720 Piksel çözünürlüklü 5 inçlik ekrana (Soda Lime, IPS dokunmatik) sahip olan Venus 5000, 2230 mAh pil kullanıyor ve görme engellilerin akıllı telefon kullanımını kolaylaştıran Talkback uygulamasıyla pazara çıkacak. Ses açma kapama tuşlarına birlikte 3 saniye basıldığında açılan Google Talkback uygulaması ve Vestel'in Türkçe dil desteği ekrana dokunulduğunda menü isimlerini ve metin kutularını sesli olarak okuyor.

Turkcell’in BiP, fizy, lifebox, TV+, Hesabım ve Akademi gibi popüler servislerinin yüklü olarak geldiği Venus 5000, fizy ve TV+ servislerine de 2 ay boyunca ücretsiz erişim imkanı sunuyor.

Güvenüssü ile hızlı teknik servis desteği

Turan Erdoğan'ın üstünde durduğu bir detaysa teknik servis hizmeti oldu. Yabancı markaların bu konuda sorun yaşatabildiğini söyleyen Erdoğan, 3 büyük ilde 6 adet 'Güvenüssü' adı verilen teknik hizmet noktaları oluşturduklarını söyledi ve 20 dakika gibi kısa sürede tamir veya yeni telefon desteği sunacaklarını açıkladı. Vestel'in ülke genelindeki servis sayısının ise 350 olduğunu paylaştı.

Venus 5000'in tanıtımına Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu da katıldı ve yerli bir ürün geliştirmiş olmanın kritik öneme sahip olduğunu paylaştı. Sadece Turkcell satış kanalları üzerinden satılacak (Turkcell.com.tr dahil) olan Vestel Venus 5000'in fiyatı peşin 799 TL. Taksitli olarak da 36 ay boyunca 28 TL karşılığında satın alınabilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.