LinkedIn kurucusu Reid Hoffman, Microsoft'un yönetim kuruluna katıldı

LinkedIn kurucusu Reid Hoffman, Microsoft'un yönetim kuruluna katıldı

Profesyonel iş ağı LinkedIn'in kurucu ortaklarından olan Reid Hoffman, Microsoft'un yönetim kuruluna katıldığını kaleme aldığı bir blog yazısıyla duyurdu.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz yıl Microsoft, LinkedIn'i 26.2 milyar dolar karşılığında satın almıştı. LinkedIn ile yakından ilgilenen Reid Hoffman, satış yapılana kadar LinkedIn'in de yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütmüştü. Bununla birlikte kariyerine yatırımcı olarak devam eden Hoffman, bundan böyle Microsoft'un yönetim kurulunda da görev alacak.

Reid Hoffman kaleme aldığı blog yazısında yeni görevi konusunda LinkedIn'in satışının tamamlanmasıyla birlikte Satya Nadella, Bill Gates ve Microsoft yönetim kurulu başkanı John W. Thompson ile alabileceği görevler hakkında detaylı görüşmeler yaptığını da belirtiyor. Bu görüşmeler sonunda ise Hoffman'ın Microsoft'un yönetim kuruluna üye olarak giriş yapması kararlaştırılmış. Microsoft yine bu yılın hemen başında LinkedIn'in kıdemli yöneticilerinden Kevin Scott'ı Microsoft'a CTO olarak transfer etmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.