Google'dan ebeveyn denetim uygulaması: Family Link

Google'dan ebeveyn denetim uygulaması: Family Link

Akıllı telefon ve tabletler hayatımızı büyük oranda kolaylaştıran teknolojik ürünler olsa da, özellikle küçük yaştaki kullanıcılar için bazı durumlarda sakıncalı olabiliyorlar. Android akıllı telefon kullanımını daha güvenli bir hale getirmek isteyen Google, ebeveyn denetim olanağı sağlayan Family Link uygulamasını duyurdu.

Family Link uygulaması sayesinde çocuklarına Google hesabı açabilecek olan anne ve babalar, çocukların kullandığı uygulamalardan tutun da tablet veya telefonlarında ne kadar vakit geçirdiklerine kadar pek çok bilgiye ulaşabilecek. Android 7.0 Nougat işletim sistemine sahip akıllı telefon ve tabletlerde çalışabilen Family Link, şimdilik sadece Amerika için kullanıma sunuldu.

Açılan hesapların eşleştirilmesiyle kullanılabilen Family Link, belirli bir uygulama içerisinde ne kadar süre kalındığına kadar detaylı bilgiler verebiliyor. Family Link sayesinde kullanılan Android cihazı uzaktan kapatmak veya kapanacağı saat dilimlerini belirlemek de mümkün olacak.

13 yaş altındaki çocuklar için kullanılacak olan Family Link servisi, özellikle çocuklarının kullandığı uygulamaları kontrol etmek isteyen ebeveynler için çok başarılı bir alternatif. Cihaza yüklenecek olan uygulamaları önce ebeveyn onayına sunan Link, çocukları zararlı olabilecek uygulamalardan korumayı hedefliyor. İnternet dünyasının çocuklar için oldukça zararlı olabileceği düşünüldüğünde, Family Link gibi pek çok uygulamaya ihtiyacımız olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.