Spotify ve Waze entegrasyonuyla hem müzik hem yol tarifi bir arada

Spotify ve Waze entegrasyonuyla hem müzik hem yol tarifi bir arada

Sürücüler genellikle araçlarında müzik dinlerken telefonlarını ve telefonlarındaki Spotify gibi uygulamaları sıklıkla tercih ediyor. Bununla birlikte araç kullanırken vazgeçilmez uygulamaların başında da navigasyon uygulamaları geliyor. Bu aşamada sürücüler hem müziklerini seçmek hem de navigasyonu takip etmek için iki uygulama arasında sürekli geçişler yapıyor. İşte bu durumu fark eden Spotify ve Waze, çağın gerektiği bir adım atarak uygulamalarını kendi içlerinde entegre etmeye karar vermiş.

Spotify ve Waze şirketleri arasında yaptığı bu özel işbirliği sayesinde karşılıklı olarak kullanıcılarına ciddi bir faydayı sunuyor. Yolculuk esnasında bu iki uygulamayı da kullanan kişiler böylece uygulamalar arasında geçiş yapmakla uğraşmadan kolayca hem müzik dinleyebiliyor hem de trafik durumunu takip edebiliyor. Örneğin Spotify uygulamasında müzik dinlerken, Waze uygulamasına bağlanmanız ve Spotify uygulaması içerisinde basit bir arayüzle navigasyon kullanımına da devam edebilmenizi sağlıyor.

İşbirliğinin ilk etapta sadece Android sürümlerinde kullanılacağı biliniyor. Android üzerinde özelliği kullanmak isteyen kullanıcıların ayrı ayrı hem Spotify hem de Waze uygulamalarının Android telefonlarına yüklü olması gerekiyor. Bu özelliğin iOS platformuna ne zaman geleceği ise şimdilik belirsiz. Entegrasyon konusunda açıklama yapan Waze bu anlamda büyük bir işbirliğini ilk kez Spotify ile yaptıklarının altını çiziyor ancak diğer müzik servisleriyle entegrasyon yapmak istediklerini not düşüyor. Bakalım ileride böyle işbirlikleri neticesinde birleşik ve entegre edilmiş farklı uygulamalarla karşılaşacak mıyız?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.