Yerli yapım Pomnote: Lokasyon bazlı not bırakma uygulaması

Yerli yapım Pomnote: Lokasyon bazlı not bırakma uygulaması

Kullanıcılarının lokasyon bazlı notlar bırakabildiği Pomnote, 'lokal düşün globale uygula' mottosuyla tüm dünyada kısa bir süre önce yayına girmiş.

Bulunduğunuz lokasyon için not (uygulama üzerinde 'pom' deniyor) bırakabildiğiniz ve harita üzerinde bırakılan notları görebildiğiniz sosyal ağda kullanıcılar, bir lokasyon hakkında haberleri, duygularını ve deneyimlerini paylaşabiliyor.

Yedi aylık bir çalışmanın ürünü olan ve geçtiğimiz hafta içinde yayın hayatına başlayan uygulama, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bazı ülkelerin App Store'unda Apple tarafından öne çıkartılmaya başlamış bile.

Pomnote'un yaklaşık 1 haftada 1200'den fazla kullanıcı kazandığını da ekleyelim. Diğer yandan bu kullanırıcılar çoğunluğu herkes tarafından görülebilir olmak üzere 1000'e yakın not/pom bırakmış.

Facebook hesabınız ya da uygulamanın kendi üyelik mekanizmasıyla giriş yapabildiğiniz Pomnote, notları kendinize özel ya da herkese açık yapmanıza, fotoğraf eklemenize ve arkadaşlarınızı etiketlemenize izin veriyor.

Yakın zamanda notlara ses ve video eklemek ile spesifik bir kullanıcıya özel not bırakmak gibi özellikleri de devreye almayı planlayan Pomnote, yeterli kullanıcı kitlesine ulaştığı noktada ise gelir modelini devreye almayı düşünüyor. Girişimcilerden öğrendiğimize göre girişimin gelir modeli ise markalar için platformdaki notlara bağlı olmak üzere hediye veya indirim gibi ödüller sunmakmış.

Pomnote'un şimdilik kullanıcılarının yüzde 90'ı Türkiye'den geliyormuş. Son olarak yine yakın zamanda uygulamaya yeme-içme, eğlence, cafe ve restaurant gibi bölümlerin ekleneceğini de söylemiş olalım.

Benzer fikirlerin daha önce çok kez denendiğini ve bir sosyal mecra olarak öncelikle kullanıcı kazanmanın, sonrasında da bu kullanıcıları aktif olarak platformda tutmanın oldukça zor olduğunu söyleyebiliriz. "Amacımız yerli bir sosyal medya uygulaması olarak tüm dünyada kullanılan, ülkemize ve dünyaya değer katan bir platform olmak." şeklinde konuşan girişimcileri zorlu bir yolculuk bekliyor.

Pomnote hakkındaki gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Uygulamayı hemen şimdi iOS cihazlarınıza indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.