2016 yılında yüzde 62 büyüyen Neredekal.com tur operatörlerine ve otellere 1,4 milyon çağrı yönlendirdi

2016 yılında yüzde 62 büyüyen Neredekal.com tur operatörlerine ve otellere 1,4 milyon çağrı yönlendirdi

Otel, uçak bileti ve araç kiralama rezervasyonlarına aracılık eden Neredekal.com, 2016 yılı performansına dair önemli rakamlar paylaştı. 2007 yılından bu yana turizm sektörünü dijital dünyada temsil eden Neredekal.com, bildiğiniz gibi 2010 yılında iLab Holding iştirakleri arasına katılmıştı. Son olarak 2013 yılında artan mobil trafiğinden bahsettiğimiz Neredekal.com, 2016 yılı rakamlarına göre otellere ve operatör yönlendirmelerinde ciddi bir yol katetmiş durumda.

3,2 milyon dakikalık çağrı trafiği

Aldığımız rakamlara göre Neredekal, 2016 yılında otellere ve operatörlere toplam 3.2 milyon dakikalık çağrı trafiği göndermiş. Bu çağrıların ortalama yüzde 10 ila yüzde 30'u rezervasyona dönüşmüş ki Neredel turizm sektöründe satışların yüzde 45’inin hala çağrılar üzerinden gerçekleştiği paylaşıyor. Neredekal.com Pazarlama Müdürü Çağdaş Polat, "Bu derece net rakamlarla konuşmamızın ardında, Türkiye’de ilk defa internet pazarına kazandırılmış olan 0850’li numaralar ile yüzde 100 ölçümleme sistemi yatıyor. Buradan yola çıkarak, her tesisin / operatörün kendine özel bir 2016 çağrı analizi elde ettiğini de söylemek mümkün." diyor.

Şu anda 16 operatör ile çalıştığını öğrendiğimiz Neredekal.com Jolly Tur ve Etstur gibi geleneksel tur operatörlerin yanında Booking.com, Tatilsepeti, Tatilbudur, Tatil.com gibi .com girişimlerinin tekliflerini de karşılaştırıyor.

Yüzde 62 büyüme

Çağdaş Polat, tüm sektörler açısından zor geçen 2016 yılının turizm sektörünü derinden etkilediğini ama her şeye rağmen Neredekal.com'un yüzde 62’lik bir büyüme gösterdiğini söylüyor ve aşağıdaki infografikte de görebileceğiniz şu rakamlarla Neredekal'ın 2016 yılını özetliyor;

  • 40,6 milyon ziyaretçi
  • Tur operatörlerine 3,4 milyon ziyaretçi yönlendirmesi
  • Çalışılan tesislere iletilen telefon araması sayısı 1,4 milyon
  • Yaklaşık 160 bin rezervasyon talebi
  • 13 binden fazla tesis
  • 3 bin 100'den fazla sözleşmeli tesise direkt rezervasyon talebi yönlendiriliyor.
  • Tesislerin yüzde 98'i tesis yönetimi ve çağrı raporlaması için Neredekal Tesis uygulamasını kullanıyor.

Bu sene 10. yılını kutlayan Neredekal.com, 2016 yazında yayınladığı Muazzez Abacı reklamıyla Kristal Elma ödüllünü de kazanmış ki 2017 yılında bu başarıyı tekrarlamak istediğini söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.