Yalım Eriştiren Intel Türkiye'nin yeni CEO'su olarak atandı

Yalım Eriştiren Intel Türkiye'nin yeni CEO'su olarak atandı

Intel Türkiye bir süredir beklenen yeni CEO açıklamasını bugün yaptı. Intel Türkiye'de İş Geliştirme ve Kurumsal Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Yalım Eriştiren'in şirketin yeni CEO'su olduğunu açıklayan şirket, kararın 1 Şubat 2017 itibariyle geçerli olduğunu da paylaştı.

Intel Türkiye'de yaklaşık beş yıldır CEO koltuğunda oturan Burak Aydın, 2016 sonunda şirketten ayrılmış ve geçtiğimiz Şubat sonunda Silver Spring Networks Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Genel Müdürü olmuştu. Küresel IoT şirketi Silver Springs daha önce Intel'de Yeni Teknolojiler ve Stratejiden sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Ayşegül İldeniz'i COO olarak transfer etmesiyle gündemimize girmişti.

Intel Türkiye'nin yeni CEO'su Yalım Eriştiren'in kariyerinin son on yılı Intel'de yönetici pozisyonlarda geçti. Son dört yıldır İş Geliştirme ve Kurumsal Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Eriştiren, bu görevi kapsamında, telekomünikasyon, küçük ölçekli işletmeler, finansal hizmetler sektörü, perakende, kamu, eğitim gibi dikey sektörlerde ve bulut, veri merkezi, büyük veri ve nesnelerin interneti gibi yeni gelişen teknoloji alanlarında önemli sonuçlar sağlanmasında etkili rol aldı. Eriştiren konuyla ilgili açıklamasında “Intel, geliştirdiği teknolojilerle tüm dünyada dijital dönüşüme öncülük ediyor; bu değişimin bir parçası olarak kendi stratejisini ve organizasyon yapısını da yeniliyor. Intel’in PC şirketinden, milyonlarca akıllı ve bağlantılı cihazı destekleyen bulut bilişim, veri merkezi, ve nesnelerin interneti şirketine dönüşüm yolculuğuna Türkiye’de liderlik etmekten memnuniyet duyacağım" diyor.

Yalım Eriştiren Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Elektronik Mühendisliği'nden yüksek lisans derecesine sahip; Executive MBA derecesini ise Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.