Pinterest, soru-cevap temelli arama motoru Jelly'i satın aldı

Pinterest, soru-cevap temelli arama motoru Jelly'i satın aldı

Günümüzün önemli internet platformlarından olan Pinterest, başarısız bir giriş olarak adlandırılabilecek Jelly'i satın aldı. Yaklaşık 4 yıl önce Twitter'ın kurucularından olan Biz Stone tarafından hayata geçirilen Jelly, soru-cevap formatına sahip olan ilginç bir arama motoru.

Biz Stone'un tanımıyla "arkasında insanlar olan bir arama motoru" olarak adlandırılan Jelly, hızdan çok kaliteli yanıtlar üzerine yoğunlaşan bir platform. Yeni nesil arama motoru olmak için yola çıkan Jelly, çeşitli yatırımlar almış olsa da, asla istenen seviyelere çıkamadı ve başarısız bir girişim oldu.

Anlaşmanın bedeli veya Jelly'nin geleceği hakkında herhangi bir açıklama yapılmamış olsa da, Pinterest'in bu satın almadaki amacının görsel bir arama motoru kurmak olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca Biz Stone'un Pinterest yatırımcılarından olması da, bu satın almanın gerçekleşme nedenlerinden biri olabilir.

Görsel aramalar yapmak isteyenler için halihazırda Google'dan çok daha üstün olan Pinterest, Jelly desteğiyle beraber bu konuda daha da başarılı olmayı amaçlıyor. Buradaki ana problem Google'ın aramalarında ulaşmak istediğiniz üründen çok SEO sayesinde arama sayfasında öne çıkmış sonuçları göstermesi.

Reklam ve SEO gibi engellere takılmayan Pinterest, gerçekten kullanıcılarının arattığı görsellere ulaşmasını sağlıyor. Daha önce tanıttığı Lens uygulaması sayesinde fiziksel nesneleri aramanızı sağlayan Pinterest, yakın gelecekte adını daha fazla duyacağımız bir arama motoruna dönüşebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.