Google'dan Currencycloud'a 25 milyon dolar yatırım

Google'dan Currencycloud'a 25 milyon dolar yatırım

Google'ın risk sermayesi ayağı Google Ventures'ın liderlik ettiği yatırım turunda fintech şirketi Currencycloud'a 25 milyon dolar yatırım geldiği açıklandı. Özellikle sınır ötesi ödemeler konusunda faaliyet gösteren fintech girişimi Currencycloud aldığı bu Seri D yatırımıyla aldığı toplam yatırım miktarını ise 61 milyon dolara yükseltti.

Bundan önce aralarında Sapphire Ventures, Notion Capital, Japon e-ticaret devi Rakuten'in fintech fonu ve Anthemis'den yatırım alan Currencycloud, önceki yatırımcılarla birlikte Google Ventures'ın da portföyüne girmeyi başardı.

Currencycloud'ın CEO'su Mike Laven, son yatırım sonrasında şirketin değerlemesini açıklamadı ancak son tur yatırımdan sonra şirketin değerlemesinin bir önceki tura göre ikiye katladığını da belirtti. Hali hazırda 200'den fazla müşterisi bulunan Currencycloud, regülasyonlar konusunda da gerek Avrupa gerekse de ABD ve Kanada'da önemli adımlar atıyor.

Londra merkezli olarak bundan 5 yıl önce kurulan fintech girişimi Currencycloud firmalara sunduğu altyapıyla birlikte şirketlerin kendi aralarında uluslararası para transferi yapabilmelerini sağlıyor. Currencycloud sayesinde firmalar bankalara nazaran çok daha kolay ve hesaplı bir şekilde transferi tamamlamalarını sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.