Spotify, 50 milyon ücretli kullanıcıya ulaştı

Spotify, 50 milyon ücretli kullanıcıya ulaştı

Dünyanın en popüler müzik dinleme platformu olan Spotify, 50 milyon ücretli kullanıcı barajını aştığını Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla duyurdu. Büyümesine emin adımlarla devam eden Spotify, geçtiğimiz yılın Mart ayında 30, Eylül ayındaysa 40 milyon Premium üye sayısına ulaşmıştı.

60 farklı ülkede faaliyet gösteren ve ülkemize 2013 yılında giriş yapan Spotify, içerisinde 30 milyonu aşkın şarkı bulunduruyor. Hatırlatmak gerekirse Spotify, geçtiğimiz Haziran ayında ücretli ve ücretsiz kullanıcılarının toplam sayısının 100 milyonu aştığını açıklamıştı.

Özellikle Apple Music'in oyunu katılmasıyla birlikte online müzik dinleme platformları arasındaki savaşın daha da şiddetlendiğini hatırlatalım. Spotify'ın en büyük rakipleri olan Apple Music ve Tidal'la arasını her geçen gün daha da açtığını ve son güncellemelere göre Apple Music'in (Aralık 2016) 20 milyon, Tidal'in (Mart 2016) ise 3 milyon ücretli kullanıcıya sahip olduğunu iletelim.

Doların yükselişi nedeniyle ülkemiz için fiyat artışına giden Spotify, Ocak ayında 9.99 TL olan Premium fiyatını 13.99 TL'ye çıkardığını açıklamıştı. Apple Music'in ücretli versiyonunun ise hala 9.99 TL fiyat etiketine sahip olduğunu da hatırlatalım.

Son olarak Spotify'ın ses kaybı yaşanmayan Hi-Fi bir versiyon sunmaya hazırlandığını da ekleyelim. Premium ücretine ek olarak 5 veya 10 dolarlık bir fiyata sahip olacak olan kayıpsız Hi-Fi servisi Apple Music'in önüne geçmek için atılmış doğru bir adım gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.