Atık toplama süreçlerini akıllı hale getiren Evreka, 2,7 milyon TL yatırım aldı

Atık toplama süreçlerini akıllı hale getiren Evreka, 2,7 milyon TL yatırım aldı

Webrazzi Arena 2015'in üçüncüsü olan Evreka, birinci yatırım turunda 740 bin Dolar (yaklaşık 2,7 milyon TL) yatırım aldı.

Yatırım turuna Sankonline, 500 Istanbul, Nexus Ventures ve Efe Endüstri’nin Genel Müdürü Filip Minasyan katıldı.

Sizlere daha önce tanıttığımız gibi, çöp konteynırlarına koyduğu akıllı sensörlerle doluluk oranını ölçen ve buna göre çöp kamyonlarının rotalarını belirleyen Evreka, 'Internet of Things' alnında ülkemizde öne çıkan girişimlerden biriydi.

Bundan 2 yıl önce 4 ODTÜ’lü (Umutcan Duman, Berkay Akçora, Mert Barutçu, Mehmet Pancaroğlu) tarafından kurulan girişim, bugün yurtiçi ve yurtdışında 2 binin üzerinde sensörle hizmet özel şirket ve belediyelere hizmet veriyor.

Evreka ekibi sahadayken (solda sağa Umutcan Duman, Mert Barutçu, Mehmet Pancaroğlu ve Berkay Akçora)

Webrazzi Ödülleri'nde de son iki senedir 'Yılın Donanım Girişimi' olmayı başaran girişim, almış olduğumuz bilgiye göre sahadaki sayıları 2 bini geçen sensörün yarısından çoğunu son bir ay içinde aktif hale getirmiş.

Şimdiden 2017 için koydukları yıl sonu hedeflerini arttırdıklarının altını çizen girişimciler, bu yatırımla beraber hem yurtiçindeki büyümelerini sürdürmeyi, hem de yurtdışında da isimlerinden söz ettirmeyi planlıyormuş.

Konuyla ilgili görüşlerini sorduğumuz Kurucu Ortak ve CEO Umutcan Duman ise bizimle şunları paylaştı: "Biz Türkiye'den global çapta söz sahibi olacak bir IoT şirketi kurmak için yola çıktık, bugüne geldiğimizde dünyada akıllı atık toplama sektöründe adı geçen 5 şirketten biriyiz. İnanıyoruz ki, şimdi nasıl internet olmadan ne yapıyormuşuz, gün gelecek atık toplama süreçlerinde Evreka olmadan ne yapıyormuşuz denilecek."

Evreka hakkındaki gelişmeleri Webrazzi'den takip etmeye devam edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.