Chevrolet sınırsız veri paketiyle otomobil satan ilk şirket olacak

Chevrolet sınırsız veri paketiyle otomobil satan ilk şirket olacak

Mobilin geniş anlamı otomobilleri de içeriyor ve bu bağlamda otomobillerin akıllı telefonlar kadar önem kazanması bekleniyor. Bağlantılı araçlar mobili yeniden yorumlarken, bol miktarda veri tüketiyorlar. Çözüm, interneti araç içinde standart hale getirmek, en azından şimdilik. Bu yönde ilk adımı atan Chevrolet, otomobilleriyle birlikte sınırsız veri paketi sunan ilk büyük otomotiv üreticisi oluyor.

Sürücülerin araçlarındayken kullanması için 4G LTE planını tanıtan Chevrolet, 3 Mart'tan itibaren ABD'deki müşterilerine bu paketleri satmaya başlayacak. Aylık 20 dolardan ücretlendirilecek paketlerle Chevrolet sahipleri, altyapısı AT&T tarafından sağlanan, OnStar ön ödemeli 4G LTE Wi-Fi noktasına erişebilecekler. Servis, araç içinde sürüş sırasında sınırsız veri tüketilmesini mümkün kılacak.

Chevrolet, araçlarla birlike veri planı sunulmaya başlanması sebebini ise araç içinde patlayan veri tüketimi olarak açıklıyor. Şirketin paylaştığı bilgilere göre son bir yılda araçlarda tüketilen veri miktarı yüzde 200 artarak 4 milyon GB'a çıktı. Artış endüstri genelini yansıtıyor ve Chevrolet'yi diğer otomotiv üreticileri takip edecek gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.