Digital Trade'in yeni girişimi Elbise.com tesettür giyim ile e-ticarete adım attı

Digital Trade'in yeni girişimi Elbise.com tesettür giyim ile e-ticarete adım attı

2015 yılında Bilet.com'u hayata geçiren Digital Trade A.Ş. yeni projesi Elbise.com ile tesettür giyim alanında fiziksel ürün satışına adım atıyor.

Digital Trade'in kurucusu Doç. Dr. Atakan Kurt*, Elbise.com'u ilk aşamada tesettür dikeyi özelinde açtıklarını ama orta vadede kadın, erkek, çocuk kategorilerinde herkese ve her yaşa uygun giyim ürünleri satmayı planladıklarını söylüyor. İnternetten tesettür giyim alışverişinde sektörü domine eden oyuncular arasına girmek istediklerini söyleyen Kurt, müşteri hizmetlerine ve jenerik alan adına güvenliklerini de ekliyor.

Türkiye'de tesettür giyim dikeyindeki büyüme malum. Rakam vermek gerekirse, 2015'te Roma'da düzenlenen Tesettür Giyim Forumu'nda Türkiye'nin yıllık 39,3 milyar dolarla İslami giyim harcamasına imza attığı ve nüfusunun çoğunluğu müslüman olan ülkeler arasında başı çeken bir pazar olduğu paylaşılmıştı.

Söz konusu rakamın günümüzde daha da yüksek olduğunu söylenebilir. Keza Türkiye'nin bölge ülkelere de satış yapabilecek bir konumda olduğunu söylemekte de fayda var. Zira ilgili haberde İran'ın yükselen bir pazar olduğundan bahsedilmişti ama Elbise.com'un Türkiye'deki marka algısını yurtdışında oluşturup oluşturamayacağı ayrı bir soru işareti.

Diğer yandan şu anda Elbise.com'un yurtdışına satış yapmadığını da belirtelim. Elbise.com'da şu anda 8 farklı ana kategoride, 50'den fazla markanın çeşitli ürünleri satışa sunuluyor. Bilet.com ile belli bir erişim gücü olan Digital Trade'in Elbise.com ile bu dikeyde neler yapacağını merakla bekliyoruz.

*İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim görevlisi

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.