Udacity, interaktif kodlama ortamı geliştiren CloudLabs'ı satın aldı

Udacity, interaktif kodlama ortamı geliştiren CloudLabs'ı satın aldı
Program code on a monitor,

İnternet tabanlı eğitim platformlarından Udacity de 'girişim satın alan girişimler' arasına katıldı. Nanodegree adlı eğitim programlarıyla dikkat çeken platform, toplu halde kodlama ortamı sunan Cloudlabs'ı satın aldı.

Etkileşimli kodlama ortamı Terminal.com'un arkasındaki şirket olan Cloudlabs, paylaşılan bilgilere göre sadece 5 kişilik küçük bir ekibe sahip. Dolayısıyla Udacity'nin bir yetenek satın alması yaptığı söylenebilir. Satın alma bedeli konusunda bir açıklama yapılmıyor ama şimdiye dek 6,12 milyon dolar yatırım alan Cloudlabs ekibinin artık Udacity bünyesinde çalışacağı ve Terminal.com'u geliştirmeyi durduracağı paylaşılıyor.

Satın alma sonrasındaki süreçte Cloudlabs ekibi Udacity'deki eğitimlerin canlı kodlama ortamıyla birleştirilmesini sağlayacak. Aynı zamanda Udacity'nin makine öğrenmesi projerinin ilerlemesine katkı sağlayacak. Cloudlabs'ın CEO'su Varun Ganapathi bir ön değerlendirme sürecinden geçtiklerini ve Terminal.com'un bazı özelliklerinin Udacity Nanodegree programlarında kullanıldığını söylüyor. Bu noktada bazı rakipleri geride bıraktıklarını da ekliyor.

Hatırlatmak gerekirse Udacity, 2015 yılı sonunda aldığı 105 milyon dolarlık yatırımla milyar dolarlık girişimler arasına katılmıştı. Bu satın alma Udacity'nin eğitim platformu güçlendireceği gibi kodlama eğitiminin (bkz: kod okuryazarlığı) geleceği için de oldukça önem taşıyor. Udacity, daha önce Google ile Tech Entrepreneur Nanodegree ve Android Basics Nanodegree gibi mikro-MBA eğitimleri de düzenlemişti.

Görsel Kaynak: Depositphotos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.