TazminataUc.com.tr uçuş tazminatı almak isteyenlerin yardımına koşuyor

TazminataUc.com.tr uçuş tazminatı almak isteyenlerin yardımına koşuyor

Hukuki süreçlere el atan girişimlerin arttığı bir dönemdeyiz ve TazminataUc.com.tr de bu dikeye adım atan yeni girişimlerden biri. Üç ay önce açılan girişim, hava yoluyla seyahat eden yolcuların olası tazminat haklarını yasal yollar üzerinden almalarına yardımcı oluyor.

Mustafa Uçar tarafından kurulan TazminataUç, uçak yolculuklarında yaşanan gecikme, iptal gibi durumlara odaklanıyor ve bu olumsuz durumlarda vadedilen tazminatları hak sahiplerine ulaştırmak istiyor. Sekiz aylık bir araştırma ve geliştirme sürecinden sonra açılan sistem, şu anda özel bir tazminat hesaplama aracı sunuyor. Yolculardan aldığı bilgileri kullanarak yasal prosedürlere uygun işlemleri başlatıyor ve 100 Euro ile 600 Euro arasında tazminat elde edilmesini sağlıyor.

Türkiye ve Almanya'daki avukatlardan destek alınarak hazırlanan sistem başarılı sonuçlanan tazminat işlemlerinden yüzde 25 pay alıyor. Şu anda Türkiye pazarında hizmet veren girişim kısa vadede Almanya'ya, ardından Avrupa'nın diğer ülkelerine de açılmak istiyor.

Tazminata Uç proje koordinatörü Onursal Özgen, bu işe başladıklarında Türkçe kaynak sıkıntısı olduğunu ve bu yüzden Türkiye pazarına öncelik verdiklerini söylüyor. Önümüzdeki dönemde uygun ücretle bilet satan ve bilet satarken müşteriye "al veya bekle" tavsiyesinde bulunacak bir sistem geliştirmek istediklerini de ekliyor.

Türkiye'de böyle bir çözüme ne kadar başvurulacağını henüz bilmiyoruz ama Tazminata Uç, bu işin potansiyeline inanıyor ve Türkiye insanını tanımanın avantajına sahip olduklarını paylaşıyor. Hatırlatmak gerekirse bu dikeyde Bulgaristan merkezli ClaimCompass adlı bir girişim de tanıtmış ve son 3 ayda 5 kat büyüyen girişimin 500 Startups'tan yatırım aldığını paylaşmıştık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.