Oculus VR gözlüklerde indirime gidildi

Oculus VR gözlüklerde indirime gidildi

Facebook'un sahibi olduğu VR (sanal gerçeklik) teknolojileri firması Oculus, henüz ilk Rift siparişlerini teslim etmeye başlamasının üzerinden 1 yıl geçmişken önemli bir indirime gitti. Oculus'un resmi blogunda yayımlanan açıklamada, VR teknolojileri ve Oculus'u kitlelere yaymak amacıyla, Oculus Rift gözlük ve Oculus Touch adlı kontrollerin paket fiyatının 598 dolar olacağı duyuruldu. Oculus Rift + Touch'lı paket daha önce 798 dolardan satılıyordu. Bir anda gelen 200 dolarlık indirimle Oculus donanım satışlarını artırması bekleniyor. Oculus Rift sahipleri ise Oculus Touch almak isterse onun da ayrıca satılan fiyatı 99 dolar olarak belirlenmiş.

Oculus, yeni fiyatıyla birlikte yeni içeriklere de kavuşacağını da bildirdi. Şirketin içerikten sorumlu yöneticisi Jason Rubin, bu yılın Oculus Rift için en büyük yıl olacağını söyledi. Bu bağlamda sadece Oculus için geliştirilen ve Oculus Touch ile ücretsiz olarak sunulan Robo Recall adlı oyun da tanıtıldı. Aşağıda videosunu izleyebileceğiniz oyunla birlikte Oculus Rift'de şu anda oynanabilecek 350'den fazla oyun bulunuyor.

Oculus Rift her ne kadar ciddi bir indirime gitmiş olsa da, Oculus için güçlü ve çevik bir bilgisayar da gerektiğinden şimdilik pek çoğumuz için pahalı bir oyuncak. En azından ürünün tek başına konsollarla rekabet edebilmesi için daha cazip fiyatlara sahip olması ya da içerik konusunda zenginleşmesi gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.