iPhone 7 Plus da patladı; Apple vakayı araştırıyor

iPhone 7 Plus da patladı; Apple vakayı araştırıyor

Samsung'un ağır bir bedel ödeyerek öğrendiği gibi, patlayan telefon vakalarını hafife almamak gerekiyor. Bu nedenle belki, bir iPhone kullanıcısının eriyen iPhone 7 Plus cihazının görüntülerini Twitter'da paylaşmasıyla "ortalık yıkılıyor". Videonun kısa sürede viral hale gelmesiyle birlikte Apple tarafından gelen cevap da gecikmedi.

Vaka, Brianna Olivas adlı Twitter kullanıcısının başından geçiyor. Mashable'a konuşan Olivas, sabah uyurken, yastığının yanında şarj olan rose gold rengi iPhone 7 Plus'ından dumanlar çıktığını erkek arkadaşı fark ediyor. Telefonu yataktan alıp, dolaba koyan erkek arkadaşı, banyoya gidiyor. Ancak oradan göz ucuyla iPhone'un eriyerek duman ve sesler çıkardığını söylüyor. Banyodan çıkıp oraya gidinceye kadar telefonun alev aldığını görüyor, telefonu kapıp banyoya atmasıyla, patlaması bir oluyor. Olayı kaydeden erkek arkadaşı cihazdan daha fazla duman çıkmaya devam ettiğini söylüyor.

Olivas'ın anlattıklarına göre, geçtiğimiz Ocak'ta satın aldığı iPhone 7 Plus ile ilgili ilk sorunlar telefonun açılmamasıyla başlamış. Cihazı App Store'a götüren Olivas, burada iPhone'unun belirli testlerden geçirilip, herhangi bir sorun bulunmadığı cevabını almış... Ardından cihaz normal haline dönmüş. İki sorunun bağlantılı olup olmadığını henüz net olarak bilmiyoruz ancak sorun kısa sürede aydınlatılacak gibi görünüyor.

Olivas'ın Twitter'da paylaştığı video 23 bin kez retweet edildi ve milyonlarca kez izlendi. Kısa sürede yayılan haber Apple'dan gelen cevabı da geciktirmedi. Apple, cihazla ilgili sorunun üzerinde çalıştığını ve müşterisiyle halihazırda iletişimde olduğunu söylüyor.

iPhone daha önce birkaç kez, benzer ancak münferit vakalarla gündeme gelmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.