Tesla, dört Gigafactory daha kurmayı planlıyor

Tesla, dört Gigafactory daha kurmayı planlıyor

Tesla'nın Gigafactory planları firma tarafından yayınlanan 2016'nın 4'üncü çeyrek raporlarında ortaya çıktı. Halihazırda Nevada eyaletinin Sparks bölgesinde Gigafactory biri inşasına devam eden Tesla, batarya ve pil üretimi için toplamda beş Gigafactory daha kurmayı planlıyor.

Tesla'nın nihai amacı ise kuracağı Gigafactory tesisleriyle dünyanın hızla büyüyen batarya ihtiyacını karşılamak. Nevada'da inşası süren Gigafactory 1 tesisinin 2018 yılı itibariyle tam kapasiteyle çalışması bekleniyor. Ayrıca Gigafactory 1 tesisinin dünya üzerindeki en büyük fabrikalardan biri olduğunu da ekleyelim.

Tesla CEO'su Elon Musk ise geçtiğimiz Kasım ayında Gigafactory 2 tesisini Avrupa'da kurmayı planladıklarını ve tesisin tam olarak nerede kurulacağına 2017 yılında karar vereceklerini açıklamıştı. Bu hamleyle Avrupa'daki batarya ihtiyacını karşılamayı hedefleyen Tesla, başarılı olması halinde diğer kıtalara da adım atabilir.

Paylaşılan bilgilere göre iki yeni Gigafactory tesisinin lokasyonları kesinleştirilmiş ve 3. tesisin nerede kurulacağı konusunda da ilerleme kaydedilmiş. Fakat Tesla, ne belirlenen ne de düşünülen lokasyonlar hakkında bir açıklama yapmadı.

Tam kapasiteyle çalışmaya başlamamış olsa da yayınlanan raporda, Ocak ayı itibariyle Gigafactory 1 tesisinde batarya üretilmeye başlandığı da paylaşılmış. Son olarak Gigafactory 1 tesisinde, Tesla'nın elektrikli otomobili olan Model 3'ün üretim ekipmanlarının montajının yapıldığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.