Netahsilat 2016'da işlem hacmini 3,5 milyar TL'ye çıkardı

Netahsilat 2016'da işlem hacmini 3,5 milyar TL'ye çıkardı

Hızlı büyüyen ödeme şirketlerinden Netahsilat, 2016'yı 3 milyar 483 milyon TL işlem hacmiyle kapattını duyurdu. Online kredi kartı tahsilatı alanına odaklanan Netahsilat, bu hacimle, Türkiye'de geçtiğimiz yıl gerçekleşen sanal POS işlemlerinin yüzde 5,1'ini kendi altyapısı üzerinden yaptırmış oldu. BKM verilerine göre 2016'da internetten yapılan kartlı ödeme tutarı 68,4 milyar TL idi.

2001 yılında Ali Şimşek tarafından kurulan E-çözüm’ün 2007 yılında geliştirdiği Netahsilat, e-tahsilat pazarında büyük ölçekli ve kurumsal şirketleri hedefliyor. Netahsilat 20 bankanın sanal POS entegrasyonunu tek bir API ile firmaların kullanımına sunuyor, bayi ve alt bayilerin müşterilerden kredi kartı tahsilatı yapılabilmesini sağlıyor. Mobil cihazlarla uyumlu olan, SMS ve e-posta üzerinden tahsilat yapılabilmesini sağlayan sistem, TL ‘nin yanı sıra USD, EURO, GBP, SAR ve benzeri döviz cinslerini de kabul ediyor.

Netahsilat'ın bizimle paylaştığı verilere göre şirketin ödeme altyapısı üzerinden gerçekeleşen işlem sayısı geçtiğimiz yıl 1,6 milyonu geçti. Kıyas için 2015'in ilk sekiz ayında 636 milyon TL işlem hacmine ulaşan Netahsilat, yılı 1,2 milyar TL işlem hacmiyle kapatacağını öngörüyordu. Bir önceki yıl için yüzde 308'lik büyüme sağladığını paylaşan girişim, 2016'da yaklaşık yüzde 200 büyümüş durumda.

Netahsilat'ın bizimle paylaştığı bir diğer ilginç veri tahsilatlarda 3D güvenlik aşamasının kullanım oranının tutar bazında tüm işlemlerin yarısını oluşturması. Adet bazında ise 3D kullanılmayan işlem sayısı tüm işlemlerin yüzde 62'sini oluşturuyor.

En çok e-tahsilat yapılan sektörlerin başında 1,4 milyar TL'lik işlem hacmiyle otomobil açık ara önde. Onu 670 milyon TL işlem hacmine sahip orman ürünleri ve 250 milyon TL'lik ısıtma&soğutma sektörleri izliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.