Gboard, Türkçe için sesli yazma özelliğini kullanıma sundu

Gboard, Türkçe için sesli yazma özelliğini kullanıma sundu

İlk olarak 2016'nın Mayıs ayında iOS için karşımıza çıkan, ardından Aralık ayı içerisinde Android için sunulan Google'ın yenilenen klavye uygulaması Gboard'un iOS sürümü için yeni özellikler geldi. Yeni emojiler ve Google Doodle'la donatılan Gboard, sesle yazma özelliğini aralarında Türkçe'nin de bulunduğu 15 yeni dil için kullanıma sundu.

Aynı anda 3 farklı dilde yazma, Glide Typing, arama motoru, GIF ve emoji desteği gibi bir klavye için ilginç sayılabilecek özelliklerle karşımıza çıkan Gboard, kısa bir süre içerisinde beğeni toplamayı başarmıştı.

Yeni gelen Gboard iOS güncellemesi sayesinde iOS 10'la karşımıza çıkan emojilerin yanı sıra özel günlerde Google'ın ana sayfasında karşımıza çıkan Doodle'lara da Gboard üzerinden ulaşmak mümkün olacak. Arama motoruna ulaşmak için kullandığımız klavyenin sol üst kısmında bulunan G butonuna basarak Doodle'lara ulaşabilirsiniz.

Güncellemeyle birlikte Türkçe, Latin Amerika İspanyolcası, Rusça, Hırvatça, Çekçe, Danca, Lehçe, Romence, İsveççe, Katalanca, Macarca, Flemenkçe, Malayca, Fince ve Yunanca gibi diller için destek vermeye başlayan Gboard, güncelleme sayesinde 15 yeni dile ulaştı.

Doodle ve eklenen emojiler önemli birer gelişme sayılmasa da, sesle yazma desteğinin Türkçe dahil 15 yeni dil için kullanıma sunulması Gboard'u rakiplerinden ayıran önemli bir yenilik. Son olarak sunulan yeniliklerin kısa zaman içerisinde Android platformuna da geleceğini ekleyelim.

Gboard uygulamasını iOS için buradan, Android için ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.