WhatsApp, Snapchat benzeri şifrenlenmiş Status özelliğini kullanıma sundu

WhatsApp, Snapchat benzeri şifrenlenmiş Status özelliğini kullanıma sundu

Snapchat'i taklit etmeyen az sayıdaki platformdan biri olan WhatsApp, bugün itibariyle bu özelliğini kaybediyor. WhatsApp, Snapchat ve Instagram Hikayeler benzeri WhatsApp Status'u bugün itibariyle kullanıma sundu. WhatsApp kullanıcıları Status sekmesi üzerinden küçük efekt ve şekillerle müdahale edebildikleri fotoğraf, video ve GIF'leri uçtan uca şifrelenmiş olarak birbirleriyle paylaşabilecek ve bu paylaşımlar 24 saat sonra kendiliğinden silinecek.

Kasım ayından beri sınırlı sayıda kullanıcı tarafından test edilen ve beta sürecinde olan yeni durum özelliği, tüm Android, iOS ve Windows Phone kullanıcıları için sunuldu. İlk olarak 2009 yılında karşımıza çıkan WhatsApp, 24 Şubat'ta 8. yaşını kutlayacak.

Blog paylaşımında uygulamalarının mesajlaşma özelliğine sahip olmadan önce durum (status) özelliğine sahip olduğunu belirten WhatsApp, yenilenen durum özelliği sayesinde fotoğraf, video ve GIF paylaşmanıza olanak sağlayacak. Kısacası Snapchat benzeri bir kullanıma sahip olacak olan yenilenen durum özelliğinin içerisine yüklenen fotoğraf ,GIF ve videolar 24 saat içerisinde silenecek.

Ayrıca paylaşılan görsellerin kimin tarafından görülebileceğini de ayarlar kısmından belirlemek mümkün. Blog paylaşımında yayınlanacak olan görsellerin tıpkı WhatsApp mesajlaşmaları gibi uçtan uca şifreleneceği de belirtilmiş.

Snapchat'le başlayan 24 saat içerisinde silinen kısa video ve fotoğraf furyası, geçtiğimiz yıl Instagram'a hikayeler özelliği olarak eklenmişti. Facebook'un sahibi olduğu Instagram'ın en büyük rakiplerinden birini taklit etmesi büyük tepki almasına neden olsa da, hikayeler özelliği kısa zaman içerisinde başarıya ulaşarak günlük 150 milyon kullanıcıya kadar ulaştı.

Şimdi ise aynı fırsatı sahibi olduğu başka bir platformda da kullanmak isteyen Facebook, belki de yenilenen durum özelliğiyle WhatsApp'a Instagram hikayeler benzeri reklamlar getirecek. Son olarak WhatsApp'ın aylık 1.2 milyar kullanıcıya sahip olduğunu ve uygulama içerisinde her gün 60 milyar mesajlaşma gerçekleştiğini de belirtelim. Bu 60 milyar mesajlaşmanın ise 3.3 milyarı fotoğraf, 769 milyonu video ve son olarak 80 milyonu ise GIF.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.