GPay ilk yılının ardından 60 milyon TL'lik işlem hacmine ulaştı ve hedef yükseltti

GPay ilk yılının ardından 60 milyon TL'lik işlem hacmine ulaştı ve hedef yükseltti

Dijital ve mobil platformlarda oyun sektörüne yönelik olarak ödeme çözümleri hizmetleri sunma amacıyla Temmuz 2015’de kurulan GPay, bugüne dek 80’den fazla oyun yayıncısıyla entegrasyonlarını tamamlamış ve 100’den fazla e-pin/oyun satan site ile anlaşmalarını yapmış.

Kurulmasının ardından ilk ödemesini Ekim 2015’de kabul eden Gpay, bu bir yıldan biraz uzun süre içerisinde 60 milyon TL’lik işlem hacmini yakalamayı başarmış. Konuyla ilgili görüştüğümüz Gpay’in İş Geliştirme Direktörü Hamza Sönmez, 2017 yılı hedeflerini de açıklayaran bu yıl 150 milyon TL’lik işlem hacmine ulaşmayı umduklarını açıkladı. Hali hazırda Steam, Oasis Games, I Got Games, G2A ve Kinguin gibi uluslararası oyunculara Türkiye’de hizmet veriyor. Bununla birlikte, yerli FPS oyunu Zula’nın da ödeme yöntemi GPay ve girişim her geçen gün yaygınlığını artırmaya devam ediyor.

Şu ana dek 600 bin kayıtlı kullanıcının işlem yaptığı GPay 2017 yılının ikinci çeyreğinde Orta Doğu pazarına açılmak için kolları sıvayacak. Oyun pazarının gittikçe geliştiğini ve oyunlara harcanan paranın gitgide arttığını ve eSpora olan ilgiyi düşündüğümüzde, oyun dikeyinde bir ödeme yöntemi olan GPay’in bu denli hızlı büyümesi de görebiliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.