Kadri Özdal: 'Omnichannel' slogan haline geldi, bunun hakkını vermemiz gerek

Kadri Özdal: 'Omnichannel' slogan haline geldi, bunun hakkını vermemiz gerek

2017 yılının ilk tematik konferansında yine eticaret sektörünü ele alıyoruz. E-ticaret17 konferansımızın ilk konuşmacısı Turkcell Bireysel Satış Direktörü Kadri Özdal oldu ve Webrazzi Kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal ile e-ticaret ve mobil dünyadaki gelişmeleri konuştu.

Kadri Özdal bu yıl 'omnichannel' yapısının hakkını vermek gerektiğini söyleyerek e-ticarette bütünleşik yapının, en azından Turkcell tarafında, yaygınlaşacağının sinyallerini verdi. "Omnichannel çok sloganik geliyor ama kullanıcıların konfor alanı artık çok geniş, sadece fiyat rekabetine odaklanma çağı geride kaldı. Kullanıcıya değer sunan ve onları yormayan bir e-ticaret hizmeti sunmamız gerekiyor." diyen Özdal, son bir yılda e-ticaret satışlarının yüzde 400 arttığını söyledi. Ancak müşteriye ürünleri doğru iletmedikten sonra artan siparişlerin şikayet anlamına geleceğinin altını çizdi.

Bu sene e-ticaret tarafında en az 2 kat büyüme hedeflediklerini paylaşan Kadri Özdal, ciro odaklı satışı çok önemsemediğini ama Türkiye'de tüm e-ticaret siteleri arasında ilk 4'e girecek kadar ciro yaptıklarını da ekledi.

Özdal, Turkcell'in dijital tarafta önemli bir açılım yaptıkları uygulamalarından da bahsetti ve şu rakamları verdi;

  • Mobil mesajlaşma uygulaması BiP şimdiye dek 11,9 milyon kez indirildi. İndirmelerin büyük kısmı yurtdışından ve komşu ülkelerde BiP'e video görüşme anlamında da ilgi var.
  • BiP'in günlük aktif kullanıcı sayısı 600-750 bin arasında değişiyor.
  • Müzik uygulaması Fizy uygulamasının indirme sayısı 8,3 milyon.
  • Fizy'de aylık 100 milyonun üzerinde şarkı dinleniyor.
  • Turkcell TV Plus uygulaması ise 4,2 milyon  kez indirildi.
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.