İnternetten uçak bileti satan Enuygun ve Bavul 2016'da neler yaptı?

İnternetten uçak bileti satan Enuygun ve Bavul 2016'da neler yaptı?

Eticaret17 konferansında Enuygun.com Kurucu CEO'su Çağlar Erol ile Bavul.com Ülke Yöneticisi Arda İpekçi'yi ağırladık. Sosyalmedya.co Editörü Ahmet Buğra Ferah'ın sorularıyla 'çevrimiçi turizm acenteleri' tarafında neler olduğunu öğrendik.

Enuygun.com Kurucu CEO'su Çağlar Erol, ilk olarak çalışma biçimlerine yönelik bir soruyu yanıtladı ve havayollarına anlık sorgu ileterek bilet fiyatı çektiklerini söyledi. Erol, tüm havayollarıyla direkt bağlantı kurmadıklarını, GDS adlı sistemler üzerinden fiyat ve koltuk bilgisi çektiklerini de paylaştı. Enuygun.com gibi çevrimiçi acentelerin kendilerine ayrılan sayıda bileti sattığını ve bu nedenle kaç bilet kaldığını paylaşabildiklerini de aktardı.

Çağlar Erol, 2016'da 3 milyondan fazla uçak bileti sattıklarını söylerken 10 milyondan fazla ziyaret aldıklarını ekledi. Enuygun.com trafiğinin yüzde 70'inin mobil kanaldan geldiğini ve satışların yüzde 60'ının mobilde gerçekleştiğini söyleyen Erol, yüzde 95 oranında yurtiçi bilet sattıklarını söyledi. Teknoloji şirketi olduklarının altını çizen Erol, 2017'de mobil öncelikli bir şirket olacaklarını da paylaştı. 2017'de 5 milyon bilet satmayı hedeflediklerini de ekledi.

Bavul.com'un 2016 cirosu 24 milyon euro

Bavul.com Ülke Yöneticisi Arda İpekçi ise 120 bin yurtdışı 20 bin yurtiçi bilet sattıklarını ve yurtdışı uçak bileti satışlarına odaklandıklarını söyledi. 2016'da 24 milyon euro ciro kaydettiklerini söyleyen İpekçi, yüzde 50'den fazla mobilden trafik çektiklerini ama satışların yüzde 30'u mobilden olduğunu dile getirdi.

Hatırlatmak gerekirse Bavul.com Turkcell tarafından kurulan bir çevrimiçi seyahat sitesiydi ve Paravion adlı yabancı bir grup tarafından satın almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.