Wirecard Türkiye 2016'da 840 milyon TL işlem hacmine ulaştı

Wirecard Türkiye 2016'da 840 milyon TL işlem hacmine ulaştı

Mikro Ödeme ve 3Pay markaları bildiğiniz gibi 2014 yılı sonunda Wirecard AG tarafından satın alınmış ve Wirecard Türkiye çatısı altında hizmet vermeye başlamıştı. Satın almanın ardından iki yılı aşkın bir süre geçti ve Wirecard Türkiye'nin pazardaki seyrine ilişkin güncel bilgiler aldık.

Wirecard Türkiye, halen Mikro Ödeme'nin de kurucusu Alper Akcan tarafından yönetiliyor. Wirecard'ın Türkiye'deki büyüme stratejilerini yöneten Akcan, 2008'de mobil ödemeyle başlattıkları işin bugüne dek 9,91 milyon tekil kullanıcıya ulaştığını paylaşıyor ve 2016 işlem hacminin 840 milyon TL'yi bulduğunu ekliyor. Akcan, aylık işlem sayısının 3,4 milyon, toplam işlem sayılarının ise 51 milyon olduğunu söylüyor.

Kısaca hatırlatmam gerekirse; Mikro Ödeme mobil ödeme alanında hizmet vermek üzere yola çıkmış, ardından 3PAY markasıyla kredi kartı ve ön ödemeli kart seçenekleriyle hizmet yelpazesini genişletmişti. Satın alma sonrasında Wirecard çatısı altında epara lisansını da alan Mikro Ödeme/3Pay, bu alanda lisansı alan 7 şirketten biri konumunda.

Alman Wirecard grubunun Türkiye'nin potansiyeline ve bölgedeki konumuna inandığını söyleyen Alper Akcan, genç nüfusumuzun teknoloji adaptasyonundaki yeteneğinin ve batı ile entegrasyon süreçlerinin satın almada etkili olduğunu aktarıyor. "Orta ve uzun vadedeki stratejimiz, Türkiye’ye alternatif ödeme yöntemlerini adapte etmek olacak." diyen Akcan, Wirecard Türkiye için kişi başına işlem sayısının 5,13 olduğunu da paylaşıyor.

Finansal Servisler 2016 konferansımızın konuşmacılarından biri olan Akcan, Avrupa ile Türkiye'nin ödeme alışkanlıklarını da şöyle kıyaslıyor;

"Türkiye, kredi kartı yaygınlığında Avrupa’da birinci konumda. Kredi kartlarının Avrupa’da kullanımı ise yüzde 30'larda. Türkiye’de Mobil ödemede yıllık 500 milyon TL gibi bir rakam söz konusu. Türkiye, mobil ödeme pazarı açısından Avrupa’dan daha başarılı gözüküyor. "

"Sınır ötesi ticarete çok önem veriyoruz"

2017’de e-para lisansının getirdiği kurallarla pazarın gelişeceğine inanan Alper Akcan, bu yıl ana odak noktalarının dijital içerik ve oyun pazarı olacağını söylüyor. Gıda sektöründeki harcamaların da internete kaydığına da dikkat çekiyor ve "Sınır ötesi ticaret de çok önem verdiğimiz bir alan; özellikle yurt dışına hizmet/ürün satmak isteyen firmalarımıza, hedef pazarlara uygun ödeme çözümleri sunuyoruz." diyor.

Türkiye'nin ödeme sistemleri alanında yerli ve yabancı önemli oyunculara sahip olduğunu sık sık söylüyoruz. Özellikle Paypal'ın Türkiye'den ayrılmasından sonra pazar paylarının yeniden bölüşüldüğü bir döneme girdik ve bu yıl içinde de rekabetin devam edeceği malum. Paypal'ın geri dönmesi halinde ise kartlar yeniden karılacak ve daha sıcak bir rekabet izleyeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.