Pinterest fiziksel nesneleri aramanızı sağlayan Lens uygulamasını tanıttı

Pinterest fiziksel nesneleri aramanızı sağlayan Lens uygulamasını tanıttı

Mobilde görsel arama, arama kutusundan kameranıza doğru genişlemeye devam ediyor. Pinterest'in bu alana girişi, geçişi biraz daha hızlandırabilir. Yeni görsel arama aracı Lens'i tanıtan Pinterest, telefon kameranızın etrafta "gördüğü" nesneleri doğrudan platformunda aranabilir hale getiriyor.

Sesleri Shazam'lamak gibi etraftaki nesneleri aramak aslında yeni bir pratik değil. Blippar hatta Shazam'ın kendisi bile bu pratikleri mobil uygulamalarıyla kullanıcılarına bir süredir sunuyor. Ancak Pinterest'in bu alana giriş yapması mobil ticaret üzerinde çok daha güçlü bir etki yapabilir. Halihazırda dünya genelinde 200 milyona yakın kullanıcısı olan Pinterest, son iki yıldır, satın al butonu ve satın alınabilir pin'ler gibi açılımlarla ciddi bir e-ticaret atağında.

Pinterest'in Android ve iOS uygulaması içinde kullanılan Lens, bir görsel arama aracı. Pinterest uygulamasını açıp Lens'i çalıştırdığınızda kameranıza gösterdiğiniz bir bardak, fincan, ayakkabı, gömlek, elma ve diğer birçok nesne aranabilir hale geliyor. Pinterest kameranızda gösterdiğiniz nesneleri tanıyarak, arama sonuçlarında aynı nesneye ait benzer görselleri getiriyor. Bağlamsal çalışan Lens ile bir meyve, örneğin nar, arattığınızda nar ekmeği, nar sandviçi ya da nar soyma ipuçları gibi sonuçlar görebiliyorsunuz. Söz konusu lamba ya da saat gibi dekoratif bir eşyaysa, bunların kullanıldığı oda görselleri arama sonuçlarında karşınıza çıkıyor. Böylelikle aynı giysi ya da objelerin farklı kullanımlarıyla ilgili stil önerileri veriyor Pinterest size.

Pinterest Kasım 2015'te görsel arama aracının ilk örneğini tanımıştı. Pinterest'teki paylaşımlardan birinin bir bölümünü kesip doğrudan o bölümü aramanızı sağlayan görsel arama teknolojisi, Lens'in temelini oluşturuyor.

Pinterest'in Lens ile birlikte benzer pin'leri arama özelliğini de tanıttı. Özellik, kullanıcıların akışlarını kendi ilgilerine göre tek dokunuşla özelleştirmelerini sağlıyor. Pinterest'te ana sayfanızda farklı görsellere bakarken, ilginizi çeken bir konuda daha fazla pin görmek istiyorsanız, her bir göselin sağ alt köşesindeki çembere dokunmanız yeterli.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.