OmniChannel e-ticaret platformu Dopigo, pazar yeri satıcılarına uçtan uca hizmet sunmayı hedefliyor

OmniChannel e-ticaret platformu Dopigo, pazar yeri satıcılarına uçtan uca hizmet sunmayı hedefliyor

E-ticarette pazar yeri modelinin popülerleşmesi bu dikeyde yeni girişimlerin filizlenmesini de sağlıyor. Pazar yerlerinde satış yapanların işini kolaylaştıran Dopigo.com da bu alanda filizlenen yeni bir girişim.

Incir.com'un eski çalışanları M. Melih Karcı ve M. Engin Şatana tarafından kurulan Dopigo, kendini "OmniChannel e-ticaret platformu" olarak tanımlıyor. Yazılım temelli bir hizmet (saas) olan Dopigo, ürünlerinizi hem pazar yerleri ve e-ticaret platformları (Shopify, Woocommerce, Magento vb) hem de sosyal ağlar ve mobil platformlardan (Letgo vb) kolayca satabilmenizi sağlıyor.

Şu anda ürün listeleme, sipariş yönetimi, XML oluşturma ve stok takibi özelliklerine sahip olan Dopigo, önümüzdeki dönemde fatura oluşturma, kargo takip, ürün iade süreçlerine de dokunarak uçtan uca bir platform olmayı hedefliyor. Bir kaç ay içinde 70 mağazaya ulaşan girişim, 4 bin civarında ürünün dağıtımına aracılık ediyor ve bu sayıyı hızla yükseltmek istiyor.

Kurucu ortaklardan Engin Şatana'dan aldığım bilgilere göre Dopigo şu anda n11.com ve gittigidiyor.com ile tam entegrasyona sahip. Şimdilik ücretsiz kullanım olan Dopigo, yakında aylık üyelik paketleri üzerinden gelir elde etmek istiyor. Buna paralel olarak hizmet sunduğu pazar yeri ve platform sayısını da artırmayı planlıyor.

Türkiye'de kaç tane pazar yeri satıcısı var?

Türkiye'de pazar yeri ticaretinin gerçekten artarak büyüdüğünü biliyoruz ama yine de bu dikeyin potansiyelini benim gibi merak ediyor olabilirsiniz. Engin Şatana'nın paylaştığı rakamlara göre n11, Gittigidiyor ve Hepsiburada gibi büyük mecralarda mağazası olan 70.000'e yakın özel ve tüzel kişi bulunuyor. Bu kümenin içinde İdeasoft, Entegrabilişim, Tsoft, Ayensoft ve Stockmount gibi entegratörler toplam 4.500 - 6.000'lik bir pazarı elinde tutuyor. Dopigo'nun hedefi de hem mevcut kanalları kullanan kitleyi hem de pazar yerlerine yeni giriş yapacak şirketleri yakalamak.

Dopigo'nun uçtan uca platform hedefini gerçekleştirmesi halinde bu alanda önemli oyuncu olacağını söyleyebilirim. Zira pazar yeri satıcılarının sayısı artsa da bu platformları etkin olarak kullanan satıcı sayısının çok yüksek olduğunu sanmıyorum. Diğer yandan kurucuların toplamda 4 yıla yakın bir incir.com tecrübesi bulunuyor. Bildiğiniz gibi incir.com kendine has tarzda herkesin bir e-ticaret sitesi açmasını sağlamıştı ve aldığım bilgilere göre o taraftaki mağaza sayısı incir.com kapanmadan önce 30 bine kadar çıkmış. Yani Dopigo.com kesinlikle doğru bir yaraya parmak basıyor ama ne kadar başarılı olacağını zaman gösterecek.

Eğer pazar yerlerinde satış yapıyorsanız Dopigo.com'u hemen ücretsiz olarak deneyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.