Tüm hastalıkları çözmek isteyen Chan Zuckerberg Vakfı, bilim insanlarına 50 milyon dolar destek sağlayacak

Tüm hastalıkları çözmek isteyen Chan Zuckerberg Vakfı, bilim insanlarına 50 milyon dolar destek sağlayacak

Chan Zuckerberg Vakfı (The Chan Zuckerberg Initiative), kurmuş olduğu Biohub adlı birimle önümüzdeki 5 yıl içinde 50'ye yakın bilim adamına 50 milyon dolar yatırım yapacak.

Chan Zuckerberg Vakfı, tüm hastalıklarla savaşmak için Eylül 2016'da duyuruduğu Biohub'a 3 milyar dolarlık bir fon ayırmıştı. Yeni paylaşılan bilgiler ise Chan Zuckerberg Biohub adlı tıbbi araştırma organizasyonuna 50 milyon dolar yatırım yapılacağı paylaşılıyor. 700 araştırmacının başvurduğu açıklanan fondan tam 47 araştırmacı (biyologlar, mühendisler, bilim adamları) faydalanacak ve önümüzdeki 5 yılda her araştırmacıya 1,5 milyon dolara varan destek sağlanacak.

Yapılan açıklamalara göre Chan Zuckerberg Biohub, biyoçip teknolojileri geliştirmek ve sıtmayla mücadele etmek gibi farklı alanlara dokunacak. Berkley, UCF ve Stanford gibi önde gelen üniversitelerle de işbirliği halinde çalışacak. Hatta bu üniversiteler araştırmalara en önemli desteği sağlayacak. Biohub'ın araştırmaları belli bir noktaya geldikten sonra da Chan Zuckerberg Vakfı buna benzer yeni adımlar atacak.

Biohub Eş Başkanı ve UCSF profesörü Joseph DeRisi, Zuckerberg ve Chan ikilisinin bilimsel çalışmalara gösterdikleri ilginin altını çiziyor. Yeni şeyler öğrenmekten ve araştırmaların en uç noktasını öğrenmekten keyif aldıklarını aktarıyor. Mark Zuckerberg'in sadece dünyanın en büyük sosyal ağını yönetmekle yetinmek istemediği ve çocuk doktoru olan Priscilla Chan'ın da eşine destek olduğu pekâla malum. Bill Gates'ten çok daha erken yaşta kitlesel hastalıklarla mücadele etmek isteyen Zuckerberg'in önümüzdeki dönemde neler yapacağını merakla izliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.