Boeing'in uzay taksisi Starliner'ın 600 parçası 3D yazıcıyla üretiliyor

Boeing'in uzay taksisi Starliner'ın 600 parçası 3D yazıcıyla üretiliyor

Boeing, Aralık 2018'de Uluslararası Uzay İstasyonu'na göndermeyi planladığı, "uzay taksisi" olarak anılan CS-100 Starliner modeli uzay aracını geliştirmeye devam ediyor. Kapsüllerle ilgili detaylar bir bir ortaya çıkarken, en ilginçlerinden bugün Boeing tarafından açıklandı. Verilen bilgiye göre Starliner'ın tam 600'den fazla parçası üç boyutlu yazıcılar aracılığıyla üretiliyor. Şirket 3D üretimin uzun vadede benzer uzay taksilerinin yapılması sürecinde maliyeti önemli derecede etkileyecek bir konu olduğu kanısında.

Boeing, NASA ile yaptığı 4.2 milyar dolarlık anlaşma çerçevesinde şu anda üç Starliner kapsülünün inşasına devam ediyor.  Boeing'in bu alandaki bir diğer rakibi, Elon Musk'ın şirketi SpaceX. NASA ile anlaşması bulunan SpaceX de Dragon adlı kapsül üzerinde çalışmaya devam ediyor ve onların da hedefi Kasım 2017'de uzayda olmak.

Havacılık alanında önemli bir yere sahip olan, bugüne dek yakından tanıdığımız Boeing 737 ve Boeing 777 modellerini üreten şirket uzay araçları konusunda da iddialı. Öyle ki, NASA'nın Starliner ile uzaya gidecek mürettabattaki astronotların giyeceği mavi renkli yeni nesil uzay kıyafetleri de belli oldu. Boeing tarafından geliştirilen ve uzay kıyafetleri, önceki modellere nazaran yüzde 40 daha hafif ve hareketi kolaylaştıracak daha sakin bir formda tasarlanmış. Hemen aşağıdan yeni uzay giysilerinin videosunu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.