Bulut bilişimin nimetlerinden yararlanmak isteyen kişi ve kurumları hedefleyen BulutSunucu, (bulutsunucu.net) sektörde yerli bir alternatif olmak istiyor.
Arka planda dünyaca ünlü OpenStack ve VMware teknolojilerini kullanan BulutSunucu'nun sunucuları ise Radore'de yer alıyor. Kullanıcılarına 7/24 destek sunabilen girişim aynı zamanda panel üzerinden sunucuların kontrol edilmesine de olanak tanıyor.
Bundan yaklaşık 2 yıl önce kurulan BulutSunucu, ilk dönemlerinde müşterilerini ikna ettikten sonra kurulumları, her müşteri talebinde insan faktörü ile manuel olarak yapılmakta iken, artık sistem otomasyonu sayesinde, kullanıcılar tek tıkla, saniyeler içinde sunucu kurabilmekte ve yönetebilmektedir.
BulutSunucu markası altında SaaS ve otomatik bir modele geçen girişimciler, bu modelde yaklaşık 4 ayda 40'ın üzerinde müşteri kazanmayı başarmış.
Cemil Arslan ve Mustafa Kalır tarafından kurulan BulutSunucu, bugün 5 kişilik ekibiyle yaklaşık 100 TB'lık depolama alanını yönetiyormuş. WordPress, Joomla, Magento ve NodeJS gibi teknolojileri de çok kısa sürede ve tek tıkla kurmaya izin veren platformun öne çıkan özelliklerinden birisi de ister 1 GB ister 32 GB ram'li sunucuları 15 saniye gibi kısa sürede ayağa kaldırması.
En başta da söylediğimiz gibi bulut bilişim kullanmak isteyenlere Türkçe ve abonelik temelli bir ücretlendirmeyle hizmet veren BulutSunucu, yerli pazarda küçük de olsa kendine yer edinebilir. Girişimin şu an için giriş seviyesindeki kullanıcılara hitap ettiğini ve fiyatlandırmasının da uygun seviyelerde olduğunu söyleyebiliriz.
Webrazzi okuyucuları için 50 dolarlık ücretsiz kredi
Son olarak 'Webrazzi' koduyla platforma üye olan okuyucularımıza 50 dolar (kurumsal hesaplar için 200 dolar) ücretsiz kredi yüklendiğinide söylemiş olalım. Bu ücretsiz kredinin hesabınıza tanımlanması için tek yapmanız gereken üyelik formunda yer alan 'Promosyon Kodu' alanına 'Webrazzi' yazmak.