Facebook'ta fotoğrafları içeriklerine göre arama dönemi başladı

Facebook'ta fotoğrafları içeriklerine göre arama dönemi başladı

Facebook'un genel amaçlı yapay zeka platformu FBLearner Flow üzerinden ayda ortalama 1.2 milyon adet yapay zeka deneyi gerçekleşiyor. Çalışmalarını geçtiğimiz yıla göre altı kat hızlandıran Facebook, bu sayede sağladığı ilerlemeleri kademeli olarak kullanıcılara sunmaya devam ediyor. Görsel içeriğini tanıma konusunda önemli bir kilometre taşını geride bırakan Facebook, kullanıcıların fotoğraf aramalarını metin etiketlerine göre değil, görsellerin içeriğine göre yapmasını sağlıyor.

Facebook'un yazılı bir açıklamayla duyurduğu gelişme, FBLearner Flow üzerinde çalışan Lumos adlı teknolojiyi kullanıyor. Lumos, fotoğraf ve video anlama alanında uzmanlaşan bir platform ve fotoğrafları içerdiği farklı eylem ve objeler gibi kategorilere göre sınıflandırabiliyor. Bu geliştirmenin Facebook arama fonksiyonuna entegre edilmesiyle birlikte, kullanıcılar "içinde pizza olan fotoğraflar" ya da "içinde dans eden insanların olduğu fotoğraflar" gibi tarifler vererek fotoğraf araması yapabiliyor. Facebook arama sonuçlarında arkadaşlarınız ve üye olduğunuz gruplarda paylaşılan ilgili fotoğrafları gösteriyor. Fotoğraflara "güzel, çirkin, tatlı, sevimli" gibi niteleyiciler eklediğinizde Facebook yorumlar ve etiketler gibi metin içeriklerinden destek alarak size sonuç getirmeye devam ediyor.

Facebook'un görsel içeriğine göre arama özelliğini bir yıldan uzun süre önce görme engelli kullanıcıları için sunmaya başlamıştı. Facebook'un video içerikleri için de aynı geliştirmeyi yapması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.