#DeleteUber kampanyası nedeniyle 200 bin Uber hesabı silindi

#DeleteUber kampanyası nedeniyle 200 bin Uber hesabı silindi

Uber CEO'su Travis Kalanick'in Amerika başkanı Donald Trump'ın aldığı göçmenlik karşıtı kararların arkasında durması ve Uber'in havalanındaki protestolara katılmaması nedeniyle başlayan #DeleteUber (#UberiSil) kampanyası, The New York Times'ın paylaştığı bilgilere göre 6 gün içerisinde 200 binden fazla Uber hesabının silinmesine neden oldu.

#DeleteUber kampanyasının başlamasının ardından geri adım atan ve göçmen karşıtı kararlardan etiklenen Uber şoförlerine toplamda 3 milyon dolar ödeyeceklerini açıklayan Travis Kalanick, başkan Trump'ın kararlarını da eleştirmişti. Fakat bunlar #DeleteUber kampanyasının hızını kesmeyi başaramamıştı.

Daha fazla kullanıcı kaybetmek istemeyen Travis Kalanick, danışmanlık görevini bırakıyor. Travis Kalanick, yaklaşık 200 bin Uber hesabının silinmesinin ardından şirket çalışanlarına gönderdiği bir e-posta arayıcılığıyla Amerika başkanı Donald Trump'ın ekonomik danışmanlık konseyinden ayrılacağını açıkladı.

Son olarak Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk'ın bugün yaptığı bir açıklamayla danışmanlık görevinden ayrılmayacağını açıkladığını da belirtelim. Travis Kalanick'in danışmanlık görevinden ayrılması kampanyayı sonlandırmak adına atılmış önemli bir adım olsa da kaybedilen kullanıcıların Uber'e geri dönüp dönmeyeceğini zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.