BultenGonder.in: Girişimlere ve KOBİ’lere öncelik veren şeffaf basın bülteni servisi
Arama
Dijital

İşlerimiz teknoloji sayesinde kolaylaşırken ihtiyaçlarımız da çeşitlenmeye başladı. Bu değişim ‘kullandığın kadar öde’ mantığının giderek yaygınlaşmasını sağladı ve BultenGonder.in bu modeli basın bülteni dikeyinde uyguluyor.

Test sürecinden geçtiğimiz hafta çıkan Bülten Gönderin, tamamen basın bülteni hazırlama ve dağıtımına odaklanan bir girişim. “Basında haber olmak için büyük bütçelere ihtiyacınız yok” sloganını kullanıyor ve tek seferlik de olsa basın bülteni hizmeti almanızı sağlıyor. Temel pakette basın bülteninizi hazırlayıp 81 ildeki 33.000’in üzerinde gazeteciye gönderen girişim, dilerseniz yansıma garantisi, raporlama ve özel haber seçenekleriyle daha dolgun paketler sunuyor.

Olmadık Projeler’in bir girişimi

Bülten Gönderin, daha önce herkese açık ofis konsepti Tablet & Coffee’yi gerçekleştiren Olmadık Projeler çatısı altında geliştirilen bir girişim. Dolayısıyla küçük girişimlerin, KOBİ’lerin ihtiyaçlarını yakından biliyor ve bu kategorideki şirketlerin sıkça başvurduğu bir adres olmak istiyor.

Olmadık Projeler’in kurucu ortaklarından Seçkin Canan, hedeflerinin küçük şirketlerle sınırlı olmadığının da altını çiziyor;  “Yerli ve yabancı tüm şirketlerin Türkiye pazarına seslerini duyurabilecekleri en güçlü servis olmak vizyonuyla Türkçe ve İngilizce hizmet sunuyoruz.” diyen Canan, uzun vadede hedeflerinin (hayallerinin) dünyanın dört bir tarafındaki basın kuruluşlarına her dilde erişebilen bir servise dönüşmek olduğunu ekliyor.

Şahsen yeni girişimlerin halka ilişkiler ajanslarıyla çalışmalarını tavsiye eden biri değilim. Ancak ‘kullandığın kadar öde’ modelinin girişimler adına bir fırsat olabileceğini düşünüyorum. Eğer siz de bu alanda hizmet alıyor veya almak istiyorsanız BültenGönder.in’in şeffaf hizmeti sizin için bir referans noktası olabilir.

Yorumları GösterYorumlar Gizle (8)
  1. Polis dedi ki:

Bari kaç kurum ve kaç gazeteci kayıtlı olduğunu yazmasaydınız da veritabanını faselis den arakladığınız belli olmasaydı : )

1. T. Gülay Genç dedi ki:

Merhaba, kullandığımız altyapı için Medya Takip Merkeziyle (MTM) ortaklık yapıyoruz. Faselis ile herhangi bir iş ortaklığımız bulunmamaktadır.

2. Ertuğrul Erolu dedi ki:

Adam yansıma garantisi verdiğini söylemiş. Yıllardır bu sektördeyim böyle bir garantiyi verebilmek işi bilmediğini ve basını elinde tuttuğunu gösterir. Webrazzi’nin böyle bir haberi yapması yakışık almamış doğrusu.

1. T. Gülay Genç dedi ki:

Merhaba, BültenGönder.in iletişim alanında uzman bir ekipten oluşuyor. Yansıma garantisi sunabilmemizde ki en büyük etken, haber değeri taşıyan içeriği ayırt edebilmemiz. Bu noktada, var olan sistemlerin aksine, her içeriği doğrudan basına göndermeyi doğru bulmuyor ve etik olarak red ediyoruz.

Bir yayın listesi yok, bunun yerine haberin içeriğine ve değerine göre yayınlarla tek tek iletişime geçiyoruz. Gerektiğinde advertorial çalışmalarıyla da haber yayınlarını besliyoruz.

3. Mehmet Murat dedi ki:

Bana göre yansıma garantisi iki türlü olabilir,

(Hangi mecra olduğunu yazmadıkları için) rastgele hani 10 tl ye iş yaptıran sitelerde ki gibi makale yayınlama ücretleri var ya, o şekilde olabilir, 2 günlük site ama rss ile dünyanın verisini çeken siteler var, işte onlardan,

Ya da anlaştıkları bir mecraya ekstra bir ücret verip bir şekilde yayınlanması sağlanabilir,

Son olarak, fiyatlar çok fazla geldi bana, hani deseniz ki webrazzi de yayınlıycaz, he o zaman başka, o zaman 360 tl değil 3600 tl vereyim, kabul ediyorsanız iletişim bilgilerinizi bekliyorum.

1. T. Gülay Genç dedi ki:

Merhaba, yansıma garantisi tamamen seçilen haberlerin içeriğiyle doğru orantılıdır ve içerik olarak haber değeri taşımayan bültenler kesinlikle sistem üzerinden gönderilmemektedir. BültenGönder.in basın odasından bugüne kadar gönderilen haberlere ve yansıma alınan mecralara bakabilirsiniz. Servis üzerinden verilen yayın garantisi için hiçbir şekilde ücret ödenmiyor ve basın etiğine aykırı hareket edilmiyor, buna ek olarak RSS servisler kullanılmıyor ve haber portalı niteliği taşımayan yayınlara gönderim yapılmıyor.

4. Ahmet dedi ki:

Ha, bir de özel haber/röportaj çalışması da eklenmiş ajans paketine…

1. T. Gülay Genç dedi ki:

Merhaba, ajans paketi kapsamında içeriğe en uygun yayınlarla iletişime geçip haber önerisi olarak sunuyoruz. Hali hazırda talep esnasında sistemden bir ödenme alınmıyor. Eğer taahhüt edilen hizmet gerçek dışı ise veya kullanıcı beklentisini karşılamıyor ise temsilcimiz iletişime geçerek bilgi veriyor. Özel haber çalışmalarında kesinlikle etik değerler temel alınıyor ve haber değeri taşımayan içerikler basına önerilmiyor. Bu paket kapsamında, kurumlarla doğrudan onların ajansı olarak çalışma yapıyoruz.

Bir Yorum Yazın