EmlakCep, emlakçılara özel müşteri yönetim ve iletişim uygulamasıyla işe hızlı başladı

EmlakCep, emlakçılara özel müşteri yönetim ve iletişim uygulamasıyla işe hızlı başladı

Türkiye'de emlak dikeyindeki girişimlerin önemli bir çoğunluğu emlak listeleme ve son kullanıcı odaklı çalışıyor. Sektörün bunun dışındaki bölümü ise neredeyse dokunulmamış bir şekilde bekliyor. Bu atıl alanda 1,5 ay önce faaliyete başlayan EmlakCep, emlakçı ve gayrimenkul danışmanlarını hedefliyor. İlk ayında 3 binden fazla emlakçı üyeye ulaşan EmlakCep, ülkedeki tüm gayrimenkul danışmanlarına ulaşmayı hedefliyor.

EmlakCep, yaklaşık 11 yıl boyunca internet ve emlak sektöründe çalışan Önder Çoban'ın girişimi. 2005- 2010 yılları arasında Century21 Türkiye bayi kanalı yöneticisi olarak görev yapan Çoban, sonraki 5 yılda ise Hürriyet Emlak'da satış müdürü olarak çalışmış. Deneyiminin son bir yılında ise Yellow Pages'de satış direktörlüğü yapmış. İlk girişimi EmlakCep, emlak ofisleri ve internetin kesişimindeki deneyimini kullanıyor. Yaklaşık altı ayda geliştirilen EmlakCep, ilk kez 15 Aralık'ta iOS ve Android için yayınlandı.

Yalnızca mobil uygulamaları aracılığıyla emlakçılara ve gayrimenkul danışmanlarına ulaşan EmlakCep, bu ürünüyle emlakçlıların offline hallettiği işlerin bir bölümünü daha dijitalleştiriyor. Gayrimenkul danışmanları EmlakCep uygulaması üzerinden müşterilerin ya da emlak sahiplerinin konut, işyeri, arsa gibi farklı gayrimenkullerin kaydını tutabiliyor. Yeni gelen bir gayrimenkul ilanını uygun müşteriyle eşleştirebiliyor. Danışmanlar, uygulama üzerinden tüm müşterilerine toplu mesaj gönderebiliyor ya da tüm konutlarını toplu halde yönetebiliyor. Bununla birlikte emlakçılar arasında kapalı bir ağ sunan EmlakCep, farklı ofisler tarafından yayınlanan ilanların görüntülenmesini sağlıyor. EmlakCep kullanıcısı olan emlakçılar birbirini arkadaş olarak ekleyebiliyor ve uygulama üzerinden hızla haberleşebiliyor.

EmlakCep uygulamasını kullanan emlakçılardan aldığı aylık ücret karşılığında gelir yaratıyor. İlk iki ayında ücretsiz sunulan uygulama, bundan sonraki dönemde aylık 10 TL'den fiyatlandırılıyor. EmlakCep, henüz yolun başındaki ürününü geliştirmeye devam ediyor. Mülk arayan müşterilerine ek olarak mülk sahibi ekleme bölümünü de yayına alacak olan EmlakCep, uygun müşterileri kendi arasında eşleştirecek.

EmlakCep, emlak ofisleri ve gayrimenkul danışmanlarının bugün el yordamıyla hallettiği birçok iş sürecini standartlaştırmasıyla iyi iş çıkarıyor. Bu kişilerin çoğu zaman mobil olduğu düşünüldüğünde, işe mobil öncelikli başlamak da oldukça iyi bir adım. SaaS tabanlı olarak büyümeye devam etmek isteyen EmlakCep'in müşterilerine daha detaylı hizmetler sunmaya başlaması, örneğin emlakçıların aracılık ettikleri gayrimenkullerle ilgili bakım, onarım geçmişleri vs gibi detayları girebilecekleri bir arayüz, tarihsel fiyat analizleri hatta ödeme altyapısı sunması da mümkün olabilir. EmlakCep, dijitalleştirme kapsamını genişlettikçe, emlak ofisleri ve gayrimenkul danışmanlarının müşteriye sundukları servis kalitesini yukarı çekebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.