Akıllı Tarife, Fransız Selectra ortaklığıyla serbest elektrik tüketicilerine tasarruflu teklifler yapıyor

Akıllı Tarife, Fransız Selectra ortaklığıyla serbest elektrik tüketicilerine tasarruflu teklifler yapıyor

Fransa'da kurulan enerji tarifeleri karşılaştırma motoru Selectra, yerli girişim AkilliTarife.com ortaklığıyla Türkiye'de de elektrik tüketim masrafını azaltmanıza yardım etmek istiyor.

Xavier Pinon ve Aurian De Maupeou tarafından kurulan Selectra'nın amacı elektrik tedarikçileriyle müşterilerin birbirine ulaşmasını sağlamak. 2007 yılında kurulan girişim bu amacını içerik üretimi ve karşılaştırma motoruyla destekliyor ki 2016 yılında toplam 39 milyon tekil kullanıcıya ulaşarak hatırı sayılır bir ilerleme kaydettiğini gösteriyor. Türkiye'de kurulan Akıllı Tarife de Selectra'nın Türkiye'deki iş ortağı olarak benzer bir başarı yakalamak istiyor.

Akıllı Tarife, ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği mezunu Volkan Öktem ile Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu Erman Yuğaç tarafından kurulan bir girişim. MBA eğitimi için gittiği Fransa'da Erman Yuğaç ile tanışan Volkan Öktem, Selectra ile iletişime geçtikten sonra Türkiye'de Akıllı Tarife'yi kurmuş. 2015 yılında internet sitesi akillitarife.com ve gazelektrik.com üzerinden enerji piyasaları hakkında bir bilgi portalı olarak hizmet vermeye başlayan girişimciler, günlük 30 bin ziyaretçiye ulaşmayı başarınca kendi çağrı merkezini hizmete alarak internet bayii hizmeti de vermeye başlamış.

Kuruculardan Volkan Öktem, Birlikte Elektrik'in her operasyonu gibi ilk operasyonunun da belirli bir bitiş tarihi olduğunu söylüyor. "Toplu elektrik alım operasyonlarını genellikle 1-2 aylık periyotlar halinde çıkacağız. İlk operasyonumuz 1 aylık sürenin ardından 19 Şubat 2017 tarihinde sona erecek. Bu sürenin daha uzun tutulması halinde Toplu Alım'a ilk kayıt yaptıranların bekleme süresi de gittikçe artmış oluyor." diyor ve ekliyor; "O nedenle bu süreyi mümkün olduğunca kısa tutmaya çalışıyoruz ve ön kayıt yaptıran kullanıcılarımızı yeni tarifelere mümkün olduğunca en hızlı şekilde ulaştırıyoruz."

Tüm mesken ve ticarethane abonelerinin kayıt yaptırabildiği Birlikte Elektrik operasyonunun başlangıç olduğunu söyleyen Öktem, Selectra'nın Fransa, İspanya ve Avusturya gibi ülkelerde gerçekleştirdiği gibi, önümüzdeki dönemde farklı gruplara daha avantajlı tarifeler sunacaklarını da paylaşıyor.

"82 TL'nin üzerinde fatura ödeyenlere yıllık 100 TL tasarruf"

Volkan Öktem'in paylaştığı rakamlara göre son üç yılda mesken elektrik tarifeleri yüzde 17 oranında artış göstermiş. EPDK’nın düzenlemeleri ile 2017 yılında Serbest Tüketici Limiti yıllık 3600 kilovat saat elektrik tüketiminden 2400 kilovat saate düşürülmüş. Yani aylık elektrik faturası yaklaşık 82 TL ve üzerinde olan tüm elektrik kullanıcıları kendi elektrik tedarikçisini seçme imkanına sahip durumda. Akıllı Tarife işte bu kitleye ulaşmayı hedefliyor ve yıllık en az 100 TL tasarruf edilebileceğini savunuyor.

Aldığımız bilgilere göre Fransa’da 2016 yılında 320 bin mesken abonesi bu şekilde elektrik tedarikçilerini değiştirmiş. Son güncellemeyle Türkiye’deki serbest tüketici kriterine uyan abone sayısı da 8,4 milyona yükselmiş. Bu abonelerin ne kadarının elektrik sağlayıcısını değiştirdiğini ise maalesef bilemiyoruz.

Hatırlatmak gerekirse elektrik tüketicilerinin kendi tedarikçisini seçebilmesi Türkiye'de 2015 yılında mümkün hale gelmişti ve bu alanda internet üzerinden abone transfer etmeye çalışan DinamoElektrik.com, EnCazip.com gibi girişimleri sizlere tanıtmıştık. Eğer siz de yüksek elektrik tüketimi yapan bir şirket veya meskenseniz daha avantajlı bir tarifeye geçmek için bu girişimleri ziyaret ederek daha tasarruflu bir elektrik tüketimine adım atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.