Google, Amerika'daki göçmen organizasyonlarına 4 milyon dolar bağışlayacak

Google, Amerika'daki göçmen organizasyonlarına 4 milyon dolar bağışlayacak

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'ın aldığı göçmen karşıtı kararlara tepkiler büyüyor. Dev teknoloji şirketleri Trump'ın yaklaşımını eleştiren açıklamalar yaparken, ülkenin lider teknoloji şirketi Google göçmen organizasyonlarına 4 milyon dolar bağışlayacağını açıklayarak tartışmalara farklı bir boyut kattı. Hatırlatalım, Google'ın CEO'su Sundar Pichai, Hindistan'dan göç eden Tamil kökenli bir Amerikalı.

American Civil Liberties Union (ACLU), Immigrant Legal Resource Center (ILRC), International Rescue Committee (IRC) ve UN High Commissioner for Refugees / UN Refugee Agency (UNHR) olmak üzere 4 organizasyona bölüştürülecek olan 4 milyon doların yarısını şirket, kalan 2 milyon dolarını ise şirket çalışanları karşılayacak. 2015 yılından bu yana yardıma muhtaç kesimler için 16 milyon dolar bağış yapan Google'ın tek seferde yaptığı en büyük bağış bu.

Trump'ın göçmen politikaları yüzünden meslektaşlarının ödeyeceği bedelleri izlemenin acı verici olduğunu belirten Google CEO'su Pichai, alınan kararlar nedeniyle oldukça endişeli olduklarını söyledi. Pichai, toplamda 187 Google çalışanının bu kararlardan etkileneceğini de sözlerine ekledi.

Google, söz konusu kararlara karşı olan tek şirket değil. Apple CEO'su Tim Cook, şirket çalışanlarına gönderdiği bir e-postayla bu kararların destekledikleri bir politika olmadığını, Apple'ın tüm dünyaya açık bir şirket olduğunu açıkladı. Microsoft CEO'su Satya Nadella da Linkedin arayıcılığıyla yaptığı açıklamasında hem bir göçmen hem de CEO olarak şirket içerisindeki göçmenlerin pozitif etkilerini gördüğünü ve bu etkinin hem Amerika hem de tüm dünya için gerekli olduğunu söyledi.

Son olarak alınan göçmen karşıtı kararlara Google, Microsoft ve Apple'ın yanı sıra Box, Lyft, Netflix, Slack, Uber, Airbnb, Mozilla, Tesla, Twitter, Facebook, Amazon ve Intel gibi önemli şirketlerin de tepki gösterdiğini ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.