Alkole duyarlı akıllı bileklik Proof

Giyilebilir teknolojiler farklı amaçlara hizmet eden açılımlarıyla bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Son örneklerden biri Proof. Girişimin ürettiği akıllı bileklik, kandaki alkol seviyesini ölçüyor.

Proof enzim bazlı çalışan elektro kimyasal sensörleri sayesinde kandaki alkol seviyesini anlayabiliyor ve kullanıcılara, bağlı olduğu telefon üzerinden kanda kaç promil alkol olduğunu söylüyor.

Proof sayesinde kullanıcılar akıllı bilekliklerini iOS veya Android uygumalarına bağlayarak, alkol seviyelerini telefonlarından gözlemleyebiliyor. Akıllı bileklik sayesinde kullanıcılar alkol aldıklarında eve giderken araç kullanıp kullanamayacaklarını telefonlarına bakarak anlayabiliyor. Bunun yanı sıra Proof bir ölçümleme cihazı. Böylece alkol alınan bir gecenin ardından kaç promil alkol aldığınız da uygulamaya işleniyor, hatta uygulama alkol aldıktan sonra ne zaman ayılacağınızı da tahminleyebilecek bir teknolojiye sahip.

Proof geniş kitlelere ulaşır mı bilinmez ama sensörler sayesinde alkol muayenesi gibi işlemler için artık polislerin alkol ölçer cihazı üfletmek yerine kolumuza akıllı bileklik takacağı günleri görme ihtimalimiz bile var. Ön siparişe açılmaya hazırlanan ürünün fiyatı şimdilik belli değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.