Xiaomi'den ayrılan Hugo Barra, Facebook VR biriminin başına geçiyor

Xiaomi'den ayrılan Hugo Barra, Facebook VR biriminin başına geçiyor

Kısa bir süre önce Xiaomi'den ayrıldığını açıklayan Hugo Barra, Facebook'a katılıyor. 2008 ile 2013 yılları arasında Google'da yönetici olarak çalışan ve Android'in geliştirilmesinde büyük pay sahibi olan Barra, 2013 yılında Çin'in önemli şirketlerinden olan Xiaomi'e geçmişti. Teknoloji sektörünün önde gelen isimlerinden olan Hugo Barra, yaklaşık 3.5 yıl boyunca Xiaomi'nin dünyaya açılmasına yardımcı oldu.

Bu haftanın başlarında Facebook arayıcılığıyla yaptığı açıklamada Xiaomi'den ayrılarak silikon vadisine geri döneceğini belirten Barra, hangi şirkete katılacağını ise açıklamamıştı. Bugün ise Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, bir Facebook paylaşımıyla birlikte Hugo Barra'nın sanal gerçeklik teknolojileri üzerinde çalışmak için şirketlerine katıldığını duyurdu.

Oculus'un da dahil olduğu tüm sanal gerçeklik (VR) biriminin başına geçecek olan Barra, geçtiğimiz aralık aylarda istifa eden Oculus CEO'su Brendan Iribe'nin de boşluğunu doldurmuş olacak. Açıklamasında Barra ile aynı görüşlere sahip olduklarını belirten Zuckerberg, sanal gerçeklik teknolojilerinin gelecek için en önemli yeniliklerden biri olduğunu savunuyor.

Önümüzdeki 10 yıl boyunca sanal gerçeklik teknolojilerine 3 milyar dolar harcayacak olan Facebook, bu hamlesiyle VR teknolojilerine ne kadar önem verdiğini de tekrar göstermiş oldu.

Xiaomi'ye katıldığı ilk günden bu yana şirketin imajını baştan aşağı değiştirmeyi başaran Barra, Facebook'un sahip olduğu imkanlar sayesinde VR konusunda ciddi başarılar elde edebilir. Son olarak Barra'nın görevine tam olarak ne zaman başlayacağı konusunda herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.