Instagram, canlı yayın özelliğini tüm dünyada kullanıma açtı

Instagram, canlı yayın özelliğini tüm dünyada kullanıma açtı

İlk olarak Kasım ayında duyurulan ve Aralık ayında kısıtlı sayıda ülkede kullanıma sunulan Instagram'ın canlı yayın özelliği, tüm dünya için kullanıma açıldı. Şirketin resmi blogundan yapılan açıklamaya göre , tüm dünyadaki kullanıcılar önümüzdeki haftadan itibaren bu özelliği kullanımaya başlayabilecek.

Halihazırda ülkemiz için kullanılabilir durumda olan Instagram canlı yayınlarına, uygulamanın hikayeler kısmından ulaşabilirsiniz. Hikayeler kısmında normal, Boomerang ve eller serbest modlarının en soluna yerleşen canlı seçeneğine tıklayarak yayınlara başlayabilirsiniz.

Diğer canlı yayın platformlarında da olduğu gibi izleyicilere yorum yapma ve beğenme imkanı sunan Instagram, canlı yayınlarınızı kaydetmeyecek. Rakibi konumunda olan Periscope gibi canlı yayınları tekrar izleme imkanı sunmayacak olan Instagram, bu konuda Snapchat'i örnek almışa benziyor.

Canlı yayın özelliğini kullanabilmeniz için Instagram'ın 10.0 veya daha üst versiyonlarına sahip olmanız gerektiğinizi de hatırlatalım. Instagram'ın hikayeler kısmının her gün 150 milyonu aşkın kullanıcı tarafından aktif olarak kullanıldığı düşünüldüğünde, canlı yayınları sıkça göreceğimizi söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.